Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır 1 yaralı harran sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Yılmaz, “Barış’ın en büyük düşmanı insanlardır”

İki dönem AK Parti'den Şanlıurfa millet vekili adayı olan aşiret lideri AK Parti'nin tüm programlarına 50 bin seçmeni ile temsil eden Yılmaz yaşadığı bölgede devamlı AK Parti sandıkları fuul çekiyor. 1977 tarihinden bu yana sandık siyasetçi diye biliniyor Şanlıurfa ili ve çevre illerde hata ve hatta tüm Arap ülkelerinde dahi sevilen ve sayılan bir aşiret lideridir aynı zamanda ovada meydana gelen üzücü olaylarda arabulucu görevini yürüyor.

Mahmut Yılmaz, Ovada arabulucuk yapıyor. Yüzlerce düşmanı barıştıran, kan davalarına son verdiren Yılmaz, “Barış’ın en büyük düşmanı insanlardır” diyor.

Güneydoğunu kanayan yarası Kan davaları. Yıllarca süren kan davalarında yüzlerce insan öldü.Birçok ailenin göç etmesine neden olan kan davaları eskisi kadar yaygın olmasa da halen can yakmaya devam ediyor. Kan davaları; yeni kayıplar vermemek için ya bir tarafın pes edip, toprağını terk edip izini kaybettirinceye ya da hatırı sayılan kişiler araya girerek sulh yapıncaya sadar sürüp gider. Bu hatırı sayılır kişilerden biri de Mahmut Yılmaz. O’nunla barışı konuştu

7 yaşındayken babam aşiretlerarası anlaşmazlıkları çözmeye gittiklerinde beni de götürüyordu. Babamın gidip de halledemediği bir anlaşmazlık yok gibiydi. Bu tip şeylerde iki tarafın da hem değer verdiği hem de utanacağı kişiler olmalı. Çünkü çekinmek barış getirmiyor, sadece öteliyor. Bende elimden geldiği kadar olayları barışla sonuçlandırmak için çok çaba sarf ediyorum ve iki tarafta mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılıyor"dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHarranMahmut Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49