Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bu haber kez okundu.

Yerli Otomobil İçin İmzalar Atıldı
2021 yılında yerli otomobilin satışa çıkmasının beklendiğini söyleyen Erdoğan, "Yerli otomobilin ilk alıcısı benim" dedi.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili yapacak babayiğitleri tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda, ilk yerli otomobili yapacak şirketleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin otomobili için elini taşın altına koyan babayiğitlerimizi ilan edeceğimiz bu toplantının ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Girişim grubu oluşturulması için bu ana kadar çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:
YERLİ OTOMOBİLİN İLK ALICISI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Bugün ortak girişim tanıtım grubu için markası tasarımı mühendisliği üretimi pazarlaması Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Bundan 20 yıl önce ülkemizde yerli otomobil üretilmesindeki tereddütleri anlayabiliyorum. Hamdolsun bugün tarihi bir adım atıyoruz. Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubundan beklentimiz en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamamlaması 2021'de de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yeri olan projede en küçük bir gecikme istemiyoruz. Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağım. Artık zaman kaybına tahammülümüz yok. Madem ki bu babayiğitlerimiz elini taşın altına soktu bize de destek olmak düşer. Şimdiden ilan ediyorum bu otomobilin ilk taliplisi benim.
MİLLETİMİZ TERCİHİNİ ONDAN YANA KOYACAKTIR

Bugün burada atılacak imzalar kararlılığımızın nişanesi olacak. Üretilecek otomobilin geleceğin ihtiyaçlarına uygun olacağından şüphe duymuyoruz. Bu otomobil tüm Türkiye'nin birikimi ile ortaya çıkacak. Ortaya doğru dürüst bir ürün koyulduğunda milletimiz tercihini ondan yana koyacaktır. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi bu tür girişimlerle mümkün. Dünya pazarlarında söz sahibi markaların ortaya çıkışlarında devlet desteği aldıklarını iyi biliyoruz. Biz de kendi markamız için bu şekilde hareket edeceğiz.

HER ALANDA YENİ GİRİŞİMLERE İHTİYACIMIZ VAR
Ortaya doğru dürüst bir ürün koyulduğunda milletimiz tercihini ondan yana koyacaktır. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi bu tür girişimlerle mümkün. Dünya pazarlarında söz sahibi markaların ortaya çıkışlarında devlet desteği aldıklarını iyi biliyoruz. Biz de kendi markamız için bu şekilde hareket edeceğiz. Bundan sonra hangi alanda olursa olsun projesi olan herkese kapımız açıktır. Yapay zekaya kadar her alanda Türkiye'nim yeni girişimlere ihtiyacı var. Ne pahasına olursa olsun yüksek teknolojiye sahip üretim, bu anlayışla yapılacak yatırımlara öncelik tanımalıyız. Bu işin aktörleri şu anda bu salonda. Ekonominin ve teknolojinin gittiği yön bellidir. Bizim de kendimizi buna göre ayarlamamız gerekir. Milletimiz hala merhum Nuri Demirağ'ın uçak fabrikası projesinin neden gerçekleşmediğini anlayamıyor. İşin gerisinde başka tezgahlar bulunduğu ortada. Devrim otomobilinin deposuna yakıt konmadığı için yolda kalması bu projenin rafa kalkmasının gerçek sebebi olamaz. Aradan 60 yıla yakın süre geçti ve merhum Nuri Killigil silah ve cephanede geldiği noktaya yeni geliyoruz. Yerli savunma sanayimizi yeni yeni ticari düzeye ulaştırabildik. Biz bu örnekleri unutmadık.
TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNİ YAPACAĞIZ
Hep söylüyorum biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Türkiye öyle bir ülke ki husumetini kazanmak istemez ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını da istemez. Biz güçleneceğiz, gönlünü ve gözünü bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin güven kaynağı haline de geleceğiz. Türkiye'nin otomobiline bu anlayışla çok önem veriyoruz. Mesele, dünyaya meydan okuyacak önemli bir çıkış ortaya koymaktır. Biz ülke ve millet olarak iddiamızı ortaya koyuyoruz ve diyoruz ki Türkiye'nin otomobilini yapacağız, hem de en güzel tasarım teknoloji ve organizasyonda bu otomobili ülkemize ve dünyaya kazandıracağız. Böyle babayiğitler bize destek olduğu müddetçe biz daha çok projelere imza atabiliriz.
BURADAN ONLARA KÖTÜ BİR HABER VEREYİM...
Türkiye'yi yıkamadılar, hizaya sokamadılar, bölgedeki krizleri bize ciro edemediler, küresel düzenin çarpıklarına itirazlarımızın üzerini örtemediler. Ülkemizin üstüne gelmelerinin nedeni bundandır. Buradan onlara kötü bir haber vereyim: Gelecekleri ile eskiden olduğu gibi oynayabildikleri bir Türkiye artık yok. Artık istiklaline ve istikbaline hayatı pahasına sahip çıkan bir Türkiye var. Son nefesimize kadar bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz.
İŞTE O BABAYİĞİT'LER
Şimdi size ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketimizi teker teker açıklıyorum.
İlki Anadolu Grubu...
OGG'de yer almasını fevkalade yerinde buluyorum.
İkinci grubumuz BMC...
Kendilerini tebrik ediyorum. Katar ve Türk ortaklığı olan bu grup da bir babayiğidiğimiz.
Üçüncü grup Kıraça Holding (Karsan Otomotiv)
Yenilikçiliğiyle kısa sürede sektördeki yerini aldı. Bu projede yer almalarını çok çok önemli görüyorum.
Dördüncü grup Turkcell
Yazılımın çok önemli olduğu bu projede dünya çapında başarıları olan bir grubun önemli odluğunu düşünüyorum.
Zorlu Holding (Vestel)
Geniş bir alana faaliyet yürüten bu grubun proje için önemlidir.
Projenin koordinasyonu için özel sektör tarafında Türkiye Odalar ve Borsala Birliği (TOBB), kamu tarafında ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bulunuyor.
DÜNYA MARKASI YAPMAK SİZİN İŞİNİZ

Tören öncesi konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları ifade etti:

Bugün ülkemiz için önemli bir toplantıdayız. Önemli bir proje için bir araya geldik. Sayın cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin potansiyelini değerlendirerek yerli marka otomobil için artık vakti geldiğini söylemesi aslında bu süreci resmen başlatmış oldu. Türkiye'nin geleceği için projenin ilk adımını attığımız bugün de, Cumhurbaşkanımız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca 'yok mu babayiğit' çağrısına cevap veren 5 babayiğide de teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün imzaları atacaklar. Bu önemli projenin otomotiv sektörüne ve iş dünyamıza da yeni bir heyecan getireceğinden endişem yok. Bu proje büyüyen kalkınan geleceğe kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı da ilave edecektir.
Yerli otomobil neden gecikti derseniz, bu iş ekonomi ölçeği bulma meselesidir. Bütün işler ince ve detaylı şekilde yapıldı.
Biz devlet olarak üretim sürecinde olmayız, ama engelleri kaldırırız. Dünya markası yapmak sizin işiniz. Türkiye'de 83 AR-GE merkezi var. Birinci sırada otomotiv var. Sürücüsüz otomobilden tutun elektrikli otomobile kadar birçok şey hayatımıza girmeye başladı. Otomotiv ve bilişim birlikte çalışıyor artık. Bu alana yatırım yapmanın ve kamu - özel işbirliğini geliştirmenin önemini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49