Öne Çıkanlar Yeşilaydan Sanata Evet Zararlı Alışkanlıklara Hayır Paneli Aksoy 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Yağışlar İle Birlikte Yeşeren Meralar Besicileri Sevindirdi

Besicilerde meraların yeşermesiyle hayvanları dağa bıraktı. Sonbahar ve kış mevsiminin kurak geçtiği Şanlıurfa'da geçen hafta etkili olan yağışlar üreticilerin yüzünü güldürdü. Çiftçiler son yağmurlarla biraz olsun rahat nefes aldı. Geçen yıla göre bu yıl daha az yağış alan Harran Ovası, son yağan yağmur ile suya doydu. Kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler yağan yağmurla birlikte rahat bir nefes aldı.

Kış mevsimi boyunca hayvanlarına yiyecek bulmakta güçlük çeken çiftçiler ise yeşilin çıkmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başladılar. Yavaş yavaş yeşillenmeye başlayan arazilerde kışı zor çıkaran hayvanların olduğunu görmek mümkünken, hayvan sahiplerinin ise en az hayvanlar kadar sevindikleri gözlerden kaçmadı.

Kuraklık nedeniyle altın değerinde olan saman alımından da böylelikle kurtulan çiftçiler, “Bizler kış mevsimi boyunca ot, saman ala ala cebimizde para kalmadı. Şimdi biraz olsun rahatladık. Hayvanlarımızı yeni çıkan yeşille birlikte meralara çıkardık. Doymasalar da bizi biraz olsun rahatlatıyorlar. Şu durumda bile hayvanlarımıza otlaktan sonra az da olsa kalan yiyeceklerinden yediriyoruz. Hayvan fiyatları oldukça düşük ve kış mevsimi boyunca hayvanlarımızın yiyecekleri için büyük masraflar ettik.” şeklinde konuştular.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUrfahaberHayvanMera
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49