Öne Çıkanlar Yeşilaydan Sanata Evet Zararlı Alışkanlıklara Hayır Paneli Aksoy sanlıurfa 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Kurbanlıklar Pazara İndi

Şanlıurfa'da Kurban Bayramına sayılı günler kala Karaköprü belediyesi tarafından belirlenen yerlere kurbanlıklara geldi. Bayrama kısa bir zaman kalmasına rağmen kurban satışlarının çok durgun olmasından şikâyetçi olan kurban satıcıları, umutlarını önümüzdeki günlerde yapılacak satışa bağlamış durumda. Pazarda küçükbaşta en düşük fiyat 800 TL, en yüksek fiyat ise 1400 TL olarak satış yapılırken büyükbaşta ise en düşük kurban fiyatının 7 bin TL, en yüksek kurban fiyatının ise 12 bin TL olduğu belirtildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ve Viranşehir ilçeleri ile merkeze bağlı Tek Tek Dağları bölgelerinde hayvancılıkla uğraşan aileler, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk yaşıyor. Zahmetli bir sürecin ardından bayram için hazırladıkları hayvanları pazarlara getirmeye başlayan üreticiler, bereketli bir dönem geçirmeyi umut ediyor.

Karaköprü belediyesi tarafından belirlenen yerlere kurbanlıklara gelmeye başlandı. Kurban Bayramına 10 gün kala besicilerin pazara çıktığını söyleyen satıcılar, özellikle memurların bayrama son iki gün kala kurbanlık almaya geldiğini ifade ettiler. 7 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye kadar büyükbaş kurbanlık satışlarının yer aldığı Hayvan Pazarı’nda satışa başlayan az sayıda besici, ellerindeki kurbanlıkları satmaya başladıklarını belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49