Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır surıye

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Dört Kubbeli Minareli Cami Açıldı

Yaklaşık 5 Yıldır inşşatı devam eden Haliliye İlçesi'ne bağlı İmam Bakır Mahallesi'nde bulunan ve Bölgenin en büyük külliyesi olan Sanatçı İbrahim Tatlıses’in 2002 yılında gelip inşaatında demir bağladığı cami, 20 dönüm arazi üzerinde 5 bin kişi birden namaz kılabilecek, Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami, erkekler ve bayanlar için ilim ve hafızlık medresesi, Mevlevihane Dergâhı, Arapça, Farsça ve İngilizce derslerin verileceği alanlar yer alıyor.

Mevlana Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesi açılış törenine Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, eski Şanlıurfa Valisi şimdiki Bursa Valisi İzzeddin Küçük, Bursa Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir belediye Başkanı vekili İsa Kızıldemir, ilçe Belediye Başkanları, Malezya Ankara Büyükelçisi Sn. Abd Razak Bin Abdul Wahab, AK Parti İlçe Başkanları ve vatandaşlar ile vatandaşlar katıldı.

Mevlana Celaleddin Rumi Cami Açılış öncesi bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba "Başkaları benden çok gelip istediler ama menderese yapacağına inandığım Kasım Hafız'a olur verdim. Malezya'dan bir iş adamı Eyüp Nebi'yi ziyareti için eşlik ettim. Orayı çok beğendi. Buraya geldi baktı ve ben burayı bitireceğim dedi. Onun adına büyükelçiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,"Projenin yapılmasından tamamlanıncaya kadar emeği olanlardan Allah razı olsun. Böylesi hayır ve hasenatın artmasını nasip eyle, milletimizi, memleketimizi, vatanımızı ve bayrağımızı daim eyle, en değerli varlıklarımıza göz diken düşmanlarımıza fırsat verme Allah'ım. Memleketimizin her tarafında hain ve düşmanlarla mücadele eden askerlerimize ve komutanlarımıza yardım eyle Allah'ım." diye dua etti.

Mevlana Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesinin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından okunan duanın ardından tekbirlerle açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş açılışı yapılan camide ilk Cuma namazını birlikte kıldılar.

Mevlana Külliyesinde namaz kılmaya gelen vatandaşlardan iğne yere düşmüyordu. İlk cuma namazında vatandaşlar oldukça yoğun bir katılımla hem açılışı gerçekleştirdiler hemde cuma namazını kıldılar.Cuma namazı çıkışında Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Cuma namazına gelen vatandaşlara pilav ikram edildi.

Mevlana Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesi'nın özellikleri

Yapımı 11 Nisan 2012 tarihinde temeli atılan Mevlana Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesi 20 dönüm üzerine inşa edilmiştir. (3 bin metre açık ve 2 bin m2 kapalı olmak üzere) 5000 m2 kullanım alanına sahip olan bu yapı, Urfa’nın 4 minareli ilk ve tek camisi özelliğini taşımaktadır. Yapıya, Mevlevi Dergahı, Hafızlık Mektebi, Medrese, Kuran Kursu ve kapalı otopark inşaatına bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49