Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır 1 yaralı trafık kazası sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Bir Daha Aynı Manzaralar Yaşanmasın!!

Türkiye genelinde 2018 yılının 1 Haziran ve 4 Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde ise 50 kişi boğuldu. Boğulma vakasının büyük çoğunluğunun Urfa olması dikkat çekti

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli yatırımlarından biri olan Atatürk Barajı'ndan alınan suyu, Harran Ovası'na taşıyan sulama kanallarında, sıcaklarının gelmesiyle birlikte yüzme sezonu açıldı. Her yıl serinlemek için onlarca kişiye mezar olan sulama kanalları, bu yıl da en çok tercih edilen serinleme yöntemi oldu. Şanlıurfa'da Devlet Su İşleri (DSİ) 15'inci Bölge Müdürlüğü'ne ait sulama kanallarına 'Kanalla girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarı yazısına rağmen yine çocuklar, akıntılı kanala girerek serinlemeye çalışıyor.

En çok Haziran ayı ile Ağustos ayında meydana gelen boğulmaların sebebi ise “Bilinçsizlik, Tedbirsizlik ve İmkansızlık”… Özellikle yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kanal kenarındaki tel örgü ya da çitler ise serinlemek için suya giren çocukları da, araçların kanala uçmasını da engelleyemiyor.

Peki, çocuklar için adeta bir ölüm kanalı olan sulama kanalları için neden önlem alınmıyor. Bir tarım kenti olan Şanlıurfa için sulama kanallarının rolü büyük. Ancak özelikle bazı mahallelerden geçen ve üzeri kapatılmayan kanallar halen büyük tehlike saçıyor. Küçük çocuklar için büyük bir tehlike olan sulama kanallarının kapatılmaması ise zaman zaman eleştirilere neden oluyor.

Kent genelinde her yıl Yaz aylarında onlarca kişi kanalda can veriyor. Ne önlemler çare oluyor, nede kanalda yüzmekten vaz geçiliyor.

Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49