Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 30 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Proje

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı sürdürülen Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademe Şebeke İnşaatında çalışmalar sürdürülüyor.

Yapımını Öz-Er-Ka İnşaatın sürdürdüğü, 150 bin 160 Dekar araziye hizmet verecek olan Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademe Şebeke İnşaatının tamamlanmasıyla 30 bin kişiye istihdam sağlanacak. Proje bedeli 219 milyon 180 bin TL olan Viranşehir Pompaj Sulaması projesinin yüzde 76 fiziki gerçekleşmesi sağlandı. Projede şimdiye kadar 205 bin metre borulu şebeke imalatları, 8 bin 900 metre yaklaşım kanalı, 501 metre galeri, 28 bin 367 metre tahliye kanalı yapıldı.

DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, projede yetkililerle birlikte incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında toplamda; 413 bin metre borulu şebeke, 2 adet pompa istasyonu-cebri boru ve regülasyon deposu, 413 bin metre işletme ve bakım yolu, 1662 adet şebeke sanat yapısı ve yaklaşım kanalları inşa ediliyor.

2019 yılına kadar bitirilen bölümleri sulamaya açılacak olan projede, Viranşehir’e bağlı; Gözler, Yukarıbağ, German, Taşkaya, Karakuzu, Toklu, Eser, Tekneli, Yaban, Gömülü, Yüceler, Ekinciler, Övücük, Seyoba, Yeşilalıç, Tanyeli, Yolbilen, Elgül, Yarpuz, Karataş, Gönüllü ve Kırkgöz mahalleleri faydalanacak.

Proje ile yıllık toplamda 61,2 milyon TL gelir artışı sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
UrfaDsıVıransehırSulama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49