Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu sanlıurfa urrfa

Bu haber kez okundu.

Töreye Şanlıurfa ve Diyarbakır Barolardan Tepki
Şanlıurfa ve Diyarbakır Baro üyesi bir grup avukat, Viranşehir’de hamile olduğu gerekçesiyle öldürülen 19 yaşındaki Hacire G’nin öldürülmesine tepki gösterdi.
 
Hamile olduğu tespit edildikten sonra yakınları tarafından öldürülen Hacire G’nin öldürülmesini protesto eden baro üyeleri ve Viranşehir’deki kadınlar, güvenliklerin yetersiz olduğu gerekçesiyle kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çekti. Yakınları tarafından öldürülerek, kuyuya atılan Hacire G’nin yakınları tarafından öldürülmesi her kesimden tepki alırken, açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Serpil Kılıç
 
Yıldırım, “Gereken koruma tedbiri alınmış olsaydı, belki bugün H.G. yaşıyor olacaktı” dedi.
Büyük bir utanç olayının yaşandığını kaydeden Yıldırım, Ülkemiz, bölgemiz ve insanlık adına büyük bir yıkım ve utanç olan olaylardan bir tanesini en son Viranşehir'de çocuk denecek yaşta henüz 19 yaşındaki H.G' nin 8.5 aylık hamile olduğu fark edilerek, annesi tarafından evlendirilmek istenmiş, kürtaj da yapılamamış ve can güvenliği tehdidi ile karşı karşıya kalınca koruma amacıyla, H.G kadın sığınma evine sığınmış ancak ona hiçbir şey yapılmayacağını, işin sözde tatlıya bağlanacağını iddia eden 2 akrabası tarafından sığınma evinden alınarak Viranşehir' e götürülürken karnındaki bebeğiyle birlikte önce birçok kez darp edilerek, sonra iple boğularak ve son olarak da tüm bu vahşet yetmezmiş gibi kör bir kuyuya atılarak töre adına hayatına son verilmiştir.
 
Geleneksel aile yapılarının kültürel etkililiği sorunun varlığında önemli bir bağımlı değişken niteliktedir. Yani töre/namus cinayetlerinin gerçekleşmesinde geleneksel geniş aile yapısının etkisi bulunmaktadır. Bu aile yapısında medeni haklar açısından kadına biçilen rol ve işlevler son derece kısıtlıdır. Ailenin karar verme süreçlerine etkisi olan aile büyükleri bulunmaktadır. Bu meclis erkek egemen bir meclistir’ ifadelerine yer verdi. ’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49