Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu haliliye

Bu haber kez okundu.

Tarlaları Su Basınca Pamuklar Toplanamadı

Şanlıurfa'nın bir çok bölgesinde bu yıl pamuk eken üreticiler, birkaç gündür devam eden şiddetli yağmur ve sel sebebiyle ürünlerini toplayamadı. Geçen yıl iyi ürün alamayan pamuk üreticileri, bu yıl da erken bastıran yağmurlar sebebiyle ürünü tarlada bıraktı.

Eyyübiye ilçesinde bağlı Ulucanlar mahallesinde Yıllardır pamukla geçimini sağlayan çiftçiler, yağan yağmurlar sonrası adeta göle dönen tarlalarına makine giremeyince tonlarca pamuğu toplayamadı. Binlerce YTL zarara uğradıklarını ifade eden pamukçular, bu yıl perişan olduklarını söyledi.

Çiftçiler, Sezon başında açıklanan kilogramını 4 TL’den satılan pamuğun şimdi 2,5 TL’ye kadar düştü. Bu yıl Urfa’da yağmurun erken yağmasıyla birlikte yağmur yiyen pamuk kilogramı 2 TL’ye bile alıcı bulamamaktadır. bu fiyatlarla gübre, mazot ve buna benzer masraflarını karşılayamadıklarını belirtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49