Öne Çıkanlar Vali Erin urfa sanlıurfa trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Şanlıurfa'da
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi', GAP Havalimanında Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Belediye başkanları ve partililer karşıladı.
2023 Şehir Buluşmaları Kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kentte bulunan yerel ve ulusal basın ile özel bir otelde bir araya geldi.
Yapılan toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Zemzem Gülender Açanal, Halil Özşavlı, Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Belediye başkanları, Bölge milletvekilleri ve eski milletvekilleri katıldı.
ŞANLIURFA’DA FISTIK ÜRETİMİNDE TÜRKİYE'DE BİR NUMARA
Bakan Kirişci, "Doğrudan tarlaya verilen destek herkes şikayetçi verilen desteğin toplam miktarı da 1,8 milyar lira. Bugün 39,2 milyar lira. Şimdi bunlar kendiliğinden mi oldu. Bu üretici bunu aldı mı bundan en çok pay alan Şanlıurfalı eli öpülesi üreticilerimiz, helali hoş olsun. Hak ediyorlar çünkü onlar bu ülkenin Urfa fıstığında yüzde 32, kırmızı mercimekte yüzde 41, pamukta yüzde 40-45 aralığında üretim paylarıyla Türkiye'de bir numara. Buğdayda da 1,2 milyon tonla ikinci sırada” dedi.
“ENFLASYON VAR AMA RAFTA BULUNMAYAN ÜRÜN VAR MI”
Bakan Kirişci,,” Evet, bugün enflasyon gibi problemimiz, hayat pahalılığıyla ilgili bir problemimiz doğrudur ama unutmayın 2001'de dünyada herhangi bir ekonomik kriz yoktu ama Türkiye Sakıp ağanın dediği gibi yüzde 50 fakirleşti, ekonomik ve siyasi kriz Türkiye'nin üzerinden silindir gibi geçti. Bugün enflasyon var ama Allah aşkına rafta bulunmayan, olmayan bir ürün var mı? İstihdam her geçen gün artıyor, işsizlik rakamı her geçen gün düşüyor. Pandemiye rağmen dünyanın gelişmiş ülkeleri arasından en hızlı büyüyen ikinci ülke olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya-Ukrayna savaşı başladığında her iki ülke de bizim için dost ve komşu ülkedir, biz futbol taraftarı mantığıyla bunun birini diğerine tercih etmeyiz. Bunların arasındaki barış dünyaya hizmet eder ama savaş özellikle kadınları, çocukları, fakir ülkeleri, bunları yok eder dünya bundan zarar görür dediğinde bizi vizyonsuzlukla, çapsızlıkla suçlayanlar oldu. Ne oldu? Önce Antalya diplomasi forumuyla daha sonra 22 Temmuz'da neticelenen tahıl zirvesiyle bir taraftan Ukrayna bir tarafta Rusya diğer tarafta dünyanın ortak örgütü BM, bu tarafta Türkiye. Peki kim diyebilir bu da kendiliğinden oldu. Bugün dünya nefes aldı. 5,5 milyon ton hububat tahıl koridorundan geçti. Şu anda 5,5 milyon ton hububat bu koridordan geçti ve dünya bir nefes aldı, rahatladı. Esirlerin takasını da Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletin organları ve iki taraf birbirlerine olan bu hasımlıklarına rağmen bu takasa evet dediler sadece Türkiye'nin moderatörlüğünde” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48