Öne Çıkanlar urfa haber urfahaber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Suriye sınırında kaçakçı gruba ateş açıldı
 Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırına yaklaşarak ateş eden kaçakçı gruba Mehmetçik tarafından karşılık verildiğini ve kaçakçıların Suriye tarafına kaçtıklarını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye sınırı2'nci Hudut Alay Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün gece saatlerinde Suriye tarafından kaçakçılık yapmak amacıyla sınır hattına yaklaşan 4-5 araçlık bir grup tespit edildi.

Sınır devriye unsurlarının, sınıra yaklaşmamaları yönündeTürkçe ve Arapça uyarılarını dikkate almayan grup yaklaşmaya devam etti ve sınır devriye unsurlarına doğruKalaşnikof piyade tüfeği ile 4 el ateş açtı. Bunun üzerine meşru müdafaa ve angajman kuralları çerçevesinde, Mehmetçik tarafından ateşe ateşle karşılık verildi.

Mehmetçiğin açtığı karşı ateş sonucunda, söz konusu grup Suriye tarafına kaçtı ve kaçakçılık girişimi engellendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49