Öne Çıkanlar erın Başkan Beyazgül Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı kamu Elektrik Kesintisi İddialarına Dicle Elektrikten Yanıt

Bu haber kez okundu.

Savaşın Gölgesinde Mutluluk

Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyine Türkiye sınır hattına kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkma ve bölgede güvenli bölge inşa etme çalışmalarını baltalayan Türkiye'ye yönelik sınırın diğer tarafından atılan havan ve roketler ile bir hayli huzursuz olan Akçakale’de yaşayan halk harekatın durması ve terör unsurlarının temizlenmesi sonrası rahat bir nefes aldı. İlçede kış sezonu yoğun olan düğün sezonu başladı.

‘’ Bir Yanda Savaş Bir Yanda Düğün’’

Akçakale ilçesinin karışışında bulunan Tel Abyad’ta Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PYD/YPG’den alındı. Bu ilçelerde kontrolün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’na (SMO) geçmesiyle hem Türkiye hem de Suriye tarafında sınıra yakın bölgelerde yaşayanlar huzura kavuştu. Sınıra yakın mahallelerde oturan vatandaşlar artık rahat bir şekilde düğünlerine yapmaya başladı. Suriye tarafında çatışmalar ve patlamalar sürerken diğer taraftan ise ilçedeki vatandaşlar mutlu günlerini yaşıyorlar.

‘’ Bini Muhammed Aşiretinin Mutlu Günü’’

Barış Pınarı harekâtı sürerken, sınırda silahların gölgesindeki yaşam da devam ediyor. Şanlıurfa'nın büyük aşiretlerinden Bini Muhammed'e mensup İsa Bora Oğlu Ahmet’i Emine ile yeğeni Abdülkerim Bora’yı ise Zeynep ile muhteşem bir düğünle evlendirdi.

Akçakale ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasında yapılan düğün 3 gün 3 gece sürdü. Düğüne yaklaşık 4 bin kişi konuk olarak katıldı. Gelinler, halay çekip doyasıya eğlenen konukların taktığı altın ve paraları taşımakta zorlandı. Konuklara yöresel yemekler ikram edildi.

‘’ 3 Gün 3 Gece Düğün’’

En büyük oğlu ve yeğeninin düğünü için masraftan kaçınmadığını belirten baba İsa Bora, " Barış pınarı hareketi yeni başladığında düğün yapacaktık fakat atılan roketler ve ilçede endişe nedeniyle düğünü iptal ettik. Şimdi buralar Mehmetçik ile huzura kavuştu, bizde üç gün üç gece süren bir düğün ile hem oğlumu hem de yeğenimi evlendirdim. Akçakale’den çevre illerinden ve Suriye’den gelen konuklarımız güzel vakit geçirdi, artık savaş değil, düğünlerle anılan bir Akçakale olsun” diye konuştu.

Haber: Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49