Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır cadır

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı gençler Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti

Mustafa Bayar

Şanlıurfa Valiliğinin hayata geçirdiği 'Peygamberler Diyarı Şanlıurfalı Gençler Ecdadının İzinde' projesi kapsamında Gazeteci, STK temsilcileri, Muhtar, akademisyenler ile öğrencilerinin de aralarına bulunduğu heyet Çanakkale gezisine katıldı. Şanlıurfa'dan kalkan uçakla direk Çanakkale'ye giden heyet, Şahin tepesi şehitlik anıtında şehitler için Kuran'ı kerim okudu.
Urfalı grup, rehber eşliğinde Rumeli mecidiye tabyası, Seyit Onbaşı anıtı, Soğanlıdere ve Şahindere sargı yeri şehitlikleri gezdirildi. Buradan Mehmetçik Şehitler abidesi anıtına geçen heyet Çanakkale yemini etti. Seddül bahir, kanlı sırt, kırmızı sırt, bomba sırtı 57'nci Alay şehitliği, Conk bayırı ve Anafartalar savaş alanını gezen Şanlıurfalılar Truva atı ile Çanakkale'nin tarihi yerlerini gezme imkanı buldu.
Tarihin en kanlı savaşlarından biri olarak kayıtlara geçen Çanakkale Savaşlarında bazı kaynaklarda 150 bin, bazılarında ise 300 bin Türk askerinin şehit olduğu biliniyor. Şanlıurfa’dan 383 Türk askerinin Çanakkale Savaşında şehit düştüğü kayıtlarda geçiyor. Urfalı grup Şahin tepesi şehitlik anıtında şehitler için Kuran'ı kerim okudu.
Profesyonel rehberler eşliğinde geziye katılan Urfalı grup ise düzenlenen gezinin, vatan sevgisinin ne denli yüce bir sevgi ve fedakarlık kaynağı olduğunu Çanakkale’de daha iyi anladıklarını belirterek, gezide emeği geçen başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49