Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı çiftçilere “Tarımsal Sulamaya Elektrik Desteği”

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, (DEPSAŞ) yetkilileri tarafından Şanlıurfa'da “Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle” ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren çiftçi ve sulama birliklerine Ziraat Bankası tarafından sağlanan sıfır faizli 5 yıl vadeli ve cari borçlar için de sıfır faizli 1 yıl vadeli “Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle” ilgili bilgilendirme kampanyasının tanıtımı yapıldı

Bir otelde düzenlenen tanıtım programına, Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Depsaş Enerji Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket ve Depsaş Enerji Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Ergün katıldı.

Genel Müdür Karagüzel, yaptığı açıklamada, tarımsal abone sayısının 16 bin 296'ya ulaştığını, borçlu abone sayısı 14 bin 394'e ulaştığını, Şanlıurfa'daki çiftçilerin yüzde 88'inin borçlu olduğunu ve Urfa'daki kayıp kaçak oranın yüzde 35 olduğunu kaydetti.

TARIMSAL SULAMA ELEKTRİK DESTEĞİ

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren çiftçi ve sulama birliklerine Ziraat Bankası tarafından sağlanan sıfır faizli 5 yıl vadeli ve cari borçlar için de sıfır faizli 1 yıl vadeli “Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle” ilgili bilgilendirme kampanyasında çiftçilerin müracaat etmeler gerektiği belirtildi.

Çiftçilere ve sulama birliklerine geçmiş elektrik borçları için 5 yıl vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi imkânı veriliyor. 2022 yılı ve 2023 yılına yönelik olarak sıfır faizli destek kredisi için başvuran çiftçilerin borcunda anapara üzerinden de indirim imkânı sağlayacak. Bu fırsattan faydalanmak isteyen çiftçilerin Dicle Elektrik tarımsal sulama iletişim merkezi, ilçe yöneticilikleri ve müşteri memnuniyeti merkezlerinden ’Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu’ alarak herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurmaları gerekiyor.

Geçmiş borçlar için sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkânı sağlanırken, cari borçlar için de yine hasat döneminde ödenebilen 1 yıl vadeli sıfır faizli kredi kullanılabiliyor.

SON TARİHİ 31 ARALIK 2022

Karagüzel, tarımsal sulamada “Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle” 31 Aralık 2022 tarihine kadar bankaya müracaat edilmesi gerektiğini belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49