Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır harran sanlıurfa 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı 85 Yaşındaki Hatice Nene Sesiyle Mest Etti

Şanlıurfa’da 40 yılı aşkın süredir âşıklık geleneğini sürdüren yaklaşık 30 civarında semah, deyiş ve nefes ezgisini derleyerek halk müziği repertuarına kazandıran Aşık Sefai, 18 yıl ses sanatçısı olarak görev yaptığı devlet Türk Halk Müziği korosuna onuruna verilen konser ile veda etti.

UNESCO tarafından yaşayan insan hazineleri ödülüne layık görülen Âşık Sefai, 18 yıl boyunca görev yaptığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği korosuna onuruna verilen bir gecede veda etti.

Veda gecesinde sahneye çıkan Âşık Sefai, “hoyratları sadece erkekler mi okur” diyerek sahneye doğup büyüdüğü köyde yaşayan ve tarlada çalışarak geçimini sağlayan 85 yaşındaki Hatice Boy’u davet etti.

Sahneye çıkan yaşlı kadın, eline mikrofonu alarak “kışlalar doldu bu gün” türküsünü seslendi. Kadının türküye başlamasıyla birlikte salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Yaşlı kadına Âşık Sefai de eşlik etti.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinin kısas kırsal mahallesinde dünyaya gelen ve 40 yılı aşkın süredir âşıklık geleneğini sürdüren Âşık Sefai” mahlasını kullanan Mehmet Acet, âşıklık ve zakirlik alanındaki çalışmalarında yaklaşık 30 civarında semah, deyiş ve nefes ezgisini derleyerek halk müziği repertuarına kazandırdı.

Âşık Sefai mahlaslı Mehmet Acet 2016 yılında âşık –zakir geleneği ile UNESCO tarafından yaşayan insan hazineleri ödülüne layık görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49