Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfada Otomobil Takla Attı 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'ya 3 Tane Yeni Bilim Sanat Merkezi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakan olarak Şanlıurfa'ya ilk ziyareti gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ziyaretlerine başlayan Bakan Özer Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti ardından Şanlıurfa Valilik toplantı salonunda İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer," Şanlıurfa’ya 2022 yılı içersinde Akçakale’ye 3 anaokulu, 1 ilkokul,2 tane de ortaokul yapacağız. Eyyübiye İlçemize 12 tane anaokulu, 6 tane ilkokul, 6 tanede lise yapacağız. Haliliye ilçemize 10 tane anaokulu, 5 tane ilkokul, 5 tane de ortaokul , Harran ilçemize 1 ortaokul yapacağız. Karaköprü ilçemize 5 anaokulu 2 ilkokul, 3 de ortaokul yapacağız. Siverek ilçemize 3 tane anaokulu, 1 tane lise yapacağız. Suruç ilçemize 2 anaokulu, 2 ortaokul yapacağız, Viranşehir ilçemize 3 tane anaokulu yapacağız. Şanlıurfa’ya 2022 yılı içersinde yeni 14 tane ilkokul, 19 tane yeni ortaokul, 1 tane lise ve 39 tane anaokulu olmak üzere toplam 73 tane yeni eğitim birimini Şanlıurfa’ya kazandırmış olacağız"dedi.

ŞANLIURFA'YA 2022 YILINDA 1 MİLYARIN ÜZERİNDE EĞİTİM YATIRIMI YAPILACAK

Bakan Özer," Şanlıurfa’nın 2021 yılı içersinde almış olduğu bakım onarım, yıkım yapımla ilgili 200 milyon TL’lik bir ödeneği göz önüne alındığı zaman bugün itibariyle 1 Milyar’ın üzerinde bir yatırımı kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımların Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şanlıurfa’mızın çok daha fazlasına ihtiyacı var.Bunu bugün görmüş olduk."dedi.

ŞANLIURFA'YA 3 TANE YENİ BİLİM SANAT MERKEZİ

Bakan Özer," Şanlıurfa'ya yatırımlara ilave olarak bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığının özel yetenekli öğrenciler için akşam eğitim alıyorlar. Şanlıurfa’da şuan 5 tane Bilim Sanat Merkezimiz var. 3 tane daha Bilim Sanat Merkezi kurma kararı aldık"şeklinde konuştu.

Bakan Özer daha sonra merkez 3 ilçede 4 okulu ziyaret edecek ve Urfa temasları Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49