Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır harran 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Taşbasan Sulamasında Sona Yaklaşıldı…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’nın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam ediyor.

Bu çerçevede yapımı devam eden Taşbasan Sulaması kapsamında Sol Sahil 1. Kısım ve 2. Kısım projeleri tamamlanarak sulamaya açıldı. Tamamlanan bu projelerle 331.930 dekar zirai alan sulamaya açıldı. İnşasında sona yaklaşılan Taşbasan Sağ Sahil sulamasının da hizmete alınması ile projenin tamamında 508.500 dekar zirai arazi suyla buluşmuş olacak.

Hedef 2019’da Sulanan Alanlarda 950 Milyon TL Gelir Artışı

Güneydoğu Anadolu Gelişim Projesi (GAP) kapsamında bulunan Şanlıurfa’da, 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 2 milyon 457 bin 570 dekar zirai alanın sulamaya açılması, 430.000 kişiye ilave içmesuyu temin edilmesi ve 17 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması hedefleniyor. Sulama hedefine ulaşılması halinde ise sulamaya açılan alanlardan 950 milyon TL gelir artışı sağlanması öngörülüyor.

Proje ile 331.930 Dekar Zirai Arazi Suyla Buluştu

Bu çerçeve de yapımı devam eden ve projenin büyüklüğü sebebiyle 3 kısıma ayrılan Taşbasan Sulama projesinde sona yaklaşıldı. Projenin sol sahilinde yer alan Sol Sahil Sulaması 1. Kısım ve 2. Kısım tamamlanarak hizmete alındı. 1. Kısım ile 131.120 dekar 2. Kısım ile de 200.810 dekar zirai arazi sulamaya açılarak toplam 331.930 dekar zirai arazi suyla buluştu.

Taşbasan Sağ Sahil Sulamasında Yüzde 96 Fiziki Gerçekleşmeye Ulaşıldı

Taşbasan Sağ Sahil Sulamasında ise yüzde 96 fiziki gerçekleşmeye ulaşılarak sona yaklaşıldı. Sağ sahilde 176.570 dekar araziyi suyla buluşturacak projenin en kısa sürede hizmete alınması ile projenin tamamlanması hedefleniyor. Taşbasan Sulama projesinin toplam yatırım bedeli yaklaşık 350 milyon lirayı buluyor.

Sulama ile Verim Katlanıyor

Şanlıurfa’nın bereketli ve geniş bir zirai araziye sahip olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu geniş arazileri suyla buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü toprakların suyla buluşması o araziden alınan verimin katlanması anlamına geliyor. Taşbasan Sulaması da Şanlıurfa’ya kazandırdığımız projelerden sadece birisi. Bu Proje ile birlikte bölgede ziraata dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracak” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49