Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır harran sanlıurfa 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da otomobil fiyatına satılıyor!
Şanlıurfa'da Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 200 400 arası güvercin besliyor. Şanlıurfalı Mehmet Güvenç, 20 yıldır güvercin besliyor.
ŞANLIURFA’DA OTOMOBİL FİYATINA GÜVERCİN
Kentin tarihi bölgesinde bulunan Urfa evlerinde ve binaların teras katında beslenen güvercinler otomobil değerinde satılıyor. Kaliteli Güvercinler cinsine göre fiyatları 10 bin TL den başlıyor, 500 bin TL kadar çıkıyor. 20 yıldır güvercin besleyen Mehmet Güvenç her cins güvercin kendisinde olduğu güvercinlerini bir. Otomobile değişmedığını kendisindeki güvercinler çok kıymetli olduğunu söyledi.
GÜMÜŞ KÜPELİ GÜVERCİNLER
Güvenç. Şanlıurfa ve güneydoğu çevre illerde beslenen değişik özelliklere sahip filo ırkı güvercinlerin en popüler ve kıymetli olan ırkları başta Müsevvet olmak üzere karanfilli, nakışlı, yazılı, şamı, meverdi ve daha birçok ırk bulunmaktadır. Her yıl bu ırkların festivalleri düzenlenmektedir. Benim güvercinlerimin kulaklarında gümüş küpe var diye konuştu .
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Başabağı mahallesinde bahçeli evinde güvercin besleyen İbrahim Kaçak Ömrünü çok sevdiği güvercinlere adadığını güvercin merakı atadan dededen gelen bir tutkudur İbrahim Kaçak,”Kışın kuşları uçuruyorum, yazın rahat etmeleri için kanatlarını kırpıyorum ve her gün kuşlarımı ellerimle besliyorum benim güvercinlerim Türkiye çapında profesyonel iyi kuşlar. Emek verilen kuşlar anaçlar ve yavrular burada yavruların hepsini uçurmuşum.”dedi.
Yaklaşık 100 güvercin beslediğini anlatan İbrahim Kaçak, maddi değerinden çok manevi değerinin bir kuşçu için daha önemli olduğunu belirterek, kuş beslemenin bambaşka bir emek istediğini herkesin de bunu yapamadığını anlattı. Kuş beslemenin büyük bir emek istediğini aktaran Kaçak, Şanlıurfa'da da çok sayıda kuş meraklısı olduğunu söyledi. Kaçak,”Ben güvercinlerimi çocuklarım gibi bakıyorum güvercinlerin cinsine göre fiyatları var. 10 bin TL den başlar 500 bin TL ‘ya kadar var yanı araba fiyatında güvercin satılıyor. Şanlıurfa’da Kuşçuluk bir merak bir tutkudur para ile ölçülemez “diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49