Öne Çıkanlar urfahaber

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 9 Ova Koruma Altına Alındı!
Bakanlar Kurulunca, aralarında Konya, Cihanbeyli, Harran'ın da bulunduğu 8 ildeki 51 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi.
Ovaların sınırlarında yer alan onaylı planlı alanlarla tarım dışı kullanma izni verilmiş yerler kapsam dışında tutuldu.
Edirne Ovası ile Eskişehir Günyüzü Avyalı Ovası'nın sınırlarına ilişkin haritalarda da değişikliğe gidildi.
Şanlıurfa'dan 9 Ova Var!
Resmi Gazete yer alan kararnameye göre;
Karar Sayısı : 2017/10001
Bazı ovaların büyük oca koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 27/2/2017 tarihli ve 2868 sayısı yazısı üzerine, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 13/3/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Bakanlar Kurulu tarafından büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şöyle:
"Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Siverek, Suruç, Viranşehir, Yaylak ovaları (Şanlıurfa), Amasya, Merzifon, Suluova ovaları (Amasya), Aydın, Davutlar, Karpuzlu ovaları (Aydın), Bursa, İnegöl, Karacabey, Yenişehir (Bursa) Alaca, Kargı, Osmancık ovaları (Çorum), Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Derbent, Ereğli, Gembos, Güneysınır, Kadınhanı, Konya, Kulu, Suğla, Yunak ovaları (Konya), Balabancık, Çorlu, Edir, Ergene, Hayrabolu, İbrice, Karacakılavuz, Karaveli, Kızılcaterzi, Muratlı, Naip, Saray, Semetli, Yoncalı ovaları (Tekirdağ), Ovacık Ovası (Tunceli)"
Buna göre tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 51 ova, büyük ova koruma alanı olarak ilan edildi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSanlıurfaHarranOva
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49