Öne Çıkanlar Yeşilaydan Sanata Evet Zararlı Alışkanlıklara Hayır Paneli Aksoy sanlıurfa 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa, cazibe merkezi olarak emin adımlarla ilerliyor.

İçişleri kararnamesi ile Merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Polis evinde kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Polis evinde bir yılın değerlendirmesini yapan Vali Tuna, Aldığım tecrübe ile güzel hizmetler yaptığını belirti.

Şanlıurfa, cazibe merkezi olarak emin adımlarla ilerliyor.

Tuna,”Peygamberler şehrinde görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Suriyeleri kardeşlerimize ensar olmaya çalıştık. Nemrutların ateşini söndürdük çok şükür. Şanlıurfalılar 15 Temmuz da darbecilere gereken cevabı vermiştir. Şanlıurfa, cazibe merkezi olarak emin adımlarla ilerliyor. Turizmde bir cazibe merkezi haline getirilmesinde önemli yollar katledilmiştir. Tarım toprakları açısından çok büyük alanlara sahip. Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılıkta büyük fırsatları barındıran bir ildir. Bütün tedbirleri hayata geçirdik. Şehir ekonomisine katkı sağlayacak proje ve fikre destek sağladık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket ediyoruz. Darbe ve ihanetlerin bizleri yıldıramayacağını hepimiz gördük. 15 Temmuz en kirli planların yüzüydü. Dini, dili ve ırkı ne olursan herkesi seviyoruz. 15 Temmuzda sadece mallarımıza ve canlarımıza kıymadılar, manevi değerlerimizi de kurşun sıktılar. 15 Temmuzdan çok ciddi dersler çıkarmalıyız. Değerler eğitiminde çok ciddi çalışmalar yapmalıyız. En büyük yatırımın çocuklara yapılması noktasında sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çanakkale gezileri düzenledik, 1500 öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük.5 bin 500 kişiyi daha götüreceğiz. Şanlıurfa’da önemli sempozyum ve panellere ev sahipliği yaptık. Bizler farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Şanlıurfa, 2023 hedeflerine ulaşmak için gerekli potansiyele ve zenginliğe sahip. Fahri hemşehriniz olarak Şanlıurfa’ya hizmet etmeye edeceğiz.”dedi

15 Temmuz gibi zorlu bir süreçten geçtik.

Tuna."15 Temmuz gibi zorlu bir süreçten geçtik. Olağanüstü bir dönem. Yoğun ilgi bir alaka var. Herkesimden. STK’lar özellikle. Herkesin beklentilerine cevap veremedik. Zaman içerisinde görüşmeye çalıştık. Onların katkılarını almaya çalıştık. Keşke yapmak istediğimiz mutlaka çok iş var. Tanışma süresi ve görüşmeler, hızımızı kesti. Bunları yapmadık mı konulara da tam hakim olamıyoruz. İstişare ve görüşmemiz gerekiyor. Yanlış karar verilse bile yanlış karardan dönülmesi gerekiyor. İnsan potansiyeli ölçmek için baya zaman alıyor. Sayısız projeler geldi, hangisine karar vermek zor oluyor tabi. İyi bir koordinasyon oluşturmaya çalıştık. Birlikte yol almak adına önemli çalışmalara imza attık, belediyeler ve STK’larla birlikte. Darbenin olumsuz etkileri oldu bu süreçte. İnsanlara soru işaretiyle yaklaşmak zorundasın. Malum yapılarla bağlantısını var mı diye. Hızlı bir şekilde bunu aştık.Saplı ve samanı ayırt etmek gerekiyor. Düzeyi önemli. Somut kriterlerle gerekli işlemler yapıldı. Ülke için dönüm noktasıydı. Var olma ve yok olma meselesiydi. Yaptığımız projeleri sürdürebilirsek Şanlıurfa’nın kimliği daha da güçleniyor. Peygamberler Şehri Müzesi çalışmasına başladık. Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başladı. Urfa, İslam dünyasının buluşma noktası olabilir. Tarımla ilgili çok iş var. Elektrik sorunu, sulama ile ilgili çok çalışma bulunuyor, takip etmeye çalışıyoruz. Gelen valimiz çok iyi takip edebilir. Unutulmuş alanlara el atmaya çalıştık. Kaybolmaya yüz tutmuş eserlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalıştık. Çok yavaş işlerin yürüdüğü alan Besi OSB idi. 3-4 bin kişinin çalışabileceği bir alan merkezi olacak. Çok iyi yönetilmesi gerekiyor, işten anlamayan kişilere teslim edilmemesi gerekiyor. OSB’de çok iyi bir gidişat var. Hedef 40 bin kişiye iş kapısı oluşturmak, şu aşamada 15 bin kişi çalışıyor. İnsan gücü, sermayemiz var. İyi bir gelecek hazırlamalıyız. Eğitim kalitesinin yükseltmesi, taşımalı eğitimin en aza indirmeyi hedefliyorduk" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa medyası Eskişehir medyası kadar bizi zorlamadı.

Tuna."Urfa medyası Eskişehir medyası kadar bizi zorlamadı. Hepsine teşekkür ediyorum. Esas mesleğimiz kaymakamlıktı. İyi deneyimler elde ettik. Tecrübeler kazandık. Herkesten yararlanmak gerekiyor. STK’larla bağlantı noktası, OSB, kültür turizm ile ilgili projeler noktasında arkadaşlarımızdan yararlandık. Görevi devredeceğimiz arkadaşımıza projeleri, bilgilerimizi paylaşacağız. Yapılacak çok iş var. Kazılar bunların başında bulunuyor. Şuayip Şehri, Soğmatar’a yönelik yapılması gereken çalışmalardır. Sponsor bulamadık, Kültür Bakanlığı yeterli desteği veremiyor. Kültür ve sosyolojik etkisi çok fazla bu çalışmaların. Şanlıurfaspor ile ilgili konuşmak istemiyorum, dilek ve temennilerle sınırlı kalsın. Gerekli tartışmalar yaşandı. Şehrin bir araya geleceği mecradır Şanlıurfa’dır. Ligden düştü, tekrardan lige çıkması için gerekli el birliği yapmak gerekiyor.”dedi.

Vali Tuna daha sonra gazetecilerle soru cevap şeklinde devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49