Öne Çıkanlar Yeşilaydan Sanata Evet Zararlı Alışkanlıklara Hayır Paneli Aksoy sanlıurfa 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Pasaj esnafı dolar mağduru!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Sarayönü caddesi üzerinde bulunan Pasajı esnafı da dolardaki yukarı yönlü tırmanıştan dolayı bugünlerde sessizliğe gömülmüş durumda. Esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, dolara bağlı artan maliyet ve fiyatlardan ötürü vatandaşların da alım gücü düşmüş halde.

Pasaj esnafı, doların yükselmesine bağlı olarak işlerinin iyice düştüklerini belirterek, ekonomik şartların en kısa sürede değişmesini umut ediyor.

Son günlerde döviz kuru ve her geçen gün Türk Lirası’nın değer kaybedişi, dolar ile Uzakdoğu ülkelerinden ürün ithal eden Şanlıurfa’da Kapaklı, Japon ve Bağdat pasaj esnafını vurdu. Bağdat Pasajı'nda Bujiteri satışı yapan Hasan Basri Diy döviz kurundaki artışın tüm ürünlerin fiyatlarına yansıdığını ifade ederek, bu durumun hem esnafı hem pazarı hem de müşterileri olumsuz etkilediğini söyledi.

Dolardaki yükselişten epey olumsuz yönde etkilenen esnaf, aldıkları ürün ve malzemeyi yerine koyamayarak elindeki sermayeyi de bir bir eritiyor.

“VATANDAŞLAR GELİP MAL ALAMIYOR”

Bütün ürünlerin dışardan geldiğini söyleyen Hasan Basri Diy; “ Ürünlerimiz ithal olduğu için dolar bazında satış yapıyoruz. Dolar yükselince fiyatlara yansıyor aynı zamanda benzin fiyatlarının yükselmesi vatandaşlar gelip mal alamıyor, kargo fiyatları’ da arttı şuanda gördüğünüz gibi kimse yok bekliyoruz bakalım ne olacak hala ürünlerin fiyatları yükselecek diye bekliyoruz bizce mecburen fiyatları ürünlere yansıtacağız çünkü giderleri karşılayamıyoruz” sözlerini sarf etti.

ÜRÜNLERDE ZARAR ETTİM TEK KAZANCIM DENİZDE GİRMEM OLDU

Ürünleri arabayla sahil yerlerine götürdüğünü söyleyen Mustafa Acet; “ Ürünleri dışarıdan satıyorum yol üstünde tezgâh açan vatandaşlar var bende ürünlerimi satıyorum. Bir hafta önce Erdemli, Kızkalesi, Taşucu, Susam oğlu taraflarına götürdüm, 60 liraya sattığım ürün Urfa’ya geldiğimde dolar yükselmiş neymiş efendim ürün fiyatları 70 lira olmuş bide borç verdiğim müşterilerim var. Mal 70 lira mı olmuş dengemiz alt üst olmuş durumda LPG yakıtı 10 liraya aldım şimdi ise 15 lira olmuş. Arabamla geldim 1500-2000 lira benzin yaktım şimdi gidip gelsem 3000 lira mazot yakarım tek kazancım ürünleri sahilde satarken denize girmem oldu. Dolar yükselince biz bu ürünleri alıyoruz ama kazanç yok” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49