Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Pamuk Fiyatları Düştü Mü!

Son yıllarda devlet desteği ile artan pamuk üretimine karşın bu sezon açıklanan 4 TL ve üzere pamuk fiyatı alışlarda düşük olunca çiftçiler fiyat konusunda hayal kırıklığı yaşadı.

ÇUKOBİRLİK kütlü pamuk fiyatını en yüksek randımanda 4 lira 60 kuruş olarak açıklarken, Türkiye'deki pamuk üretiminin neredeyse yarısını karşılayan Şanlıurfa'da kütlü pamuk fiyatları 3 lira 10 kuruş seviyelerine geriledi. Sektör temsilcileri üreticinin ortalama pamuk maliyetine denk gelen bu rakam ile çiftçinin gelecek sezon pamuk ekmekten vazgeçebileceği uyarısında bulunuyor.

Pamukta girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle fiyatın kendilerini tatmin etmediğini söyleyen Çiftçiker," Bu yıl pamuk güzel bir rekolte geldi, sezon başında 4 lira 60 kuruş açıklanan pamuk fiyatı oldukça bizleri memnun etti, fakat pamuğun hasadını yaptıktan sonra satarken alıcı çıkmadı pamuğu 3 lira 10 kuruştan satabildik buda maliyetlerimizi karşılayamadı" diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49