Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Ovada Hasat Zamanı

Şanlıurfa çiftçisinin yüzü mısır hasadı ile güldü. Ovada 2. Ürün mısır eken çiftçiler yapılan hasat ile ürünün bol gelmesiyle büyük sevinç yaşadı.

Pamuk, buğday, kırmızı mercimek ve arpada önemli bir merkez olan GAP'ın başkenti Şanlıurfa, son yıllarda mısır üretimi ile de ciddi bir ilerleme sağladı. Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da, GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlanıyor.

Kentte 2004 yılında 72 bin 37 ton olan mısır üretimi, 2017 yılında 750 bin tona, 2018 yılındaysa yaklaşık 1 milyon 450 bin tona ulaştı. Ekim alanlarıyla üretim miktarı da artan mısırda Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 20'si Şanlıurfa'dan karşılanıyor.

Çiftçiler yapılan mısır hasadının ardından ürünün bol gelmesiyle büyük sevinç yaşadı. Uzun yıllar pamuk eken ve istediği ekonomik seviyeyi yakalamayan ve her yıl maddi sorunlar yaşayan Ova çiftçisinin yüzü mısır hasadı ile güldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49