Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır surıye

Bu haber kez okundu.

Önen, “Vuhan'daki 32 vatandaşımız Türkiye’ye getirilecek”
Çin’deki Türk vatandaşlarımız için korkulacak bir şey olmadığını ancak çok dikkatli olmak gerektiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin Resmi Twitter Hesabından (https://twitter.com/ChinaEmbTurkey) yapılan açıklamaya göre; bugünden itibaren Ankara'daki Çin Büyükelçiliği, (koronawirus) coronavirüs'e karşı savaş hakkında günlük olarak bilgiler sunacak. Hong Kong'da 8, Makao'da 7 ve Tayvan'da 8 olmak üzere Çin nezdinde teyit edilmiş 5 Bin 997 vaka, 132 can kaybı, 9 Bin 239 şüpheli vaka görülmüş ve 103 kişi taburcu tespit edilmiştir. Çin dışındaki vakalar ise; Tayland’da 14, Japonya’da 6, Güney Kore’de 4, ABD’de 5, Vietnam’da 2, Singapur’da 7, Malezya’da 4, Fransa’da 3, Avustralya’da 5, Almanya’da 4, Nepal, Kanada, Kamboçya ve Sri Lanka’da ise 1’er vaka görülmüştür. Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de paniğe yol açan CORONA virüsü hakkında önceki gün boyunca Türkiye’de ülkemizin TV yayınlarına katılıp son durum hakkında bilgilendirme yaptım. Son edindiğimiz bilgilere göre; ölü sayısı 106’ya ulaştı, vaka sayısı ise 6 Bini geçmiş vaziyette. Karantinaya alınıp müşahede alda olan vatandaşlarının sayısı ise 44 bini geçmiş vaziyette” dedi.

Virüs Vuhan'da ortaya çıktı
Koronavirüs’ün ilk olarak 12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde tespit edilmiş olduğunu hatırlatan Çin / Pekin Büyükelçimiz Önen, “Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha gizemli hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı. Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan'a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı” diye konuştu.
Büyükelçimiz Önen, Türkiye’de sosyal medyada yanlış bilgilerin dolaştığını ve bunlara hiç kimsenin itibar etmemesi gerektiğini, virüsün bulaştığı Türk vatandaşımızın olmadığını, birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı Çin'den Türkiye’ye getireceklerini ve Sağlık Bakanlığımız, Genel Kurmay Başkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ile de koordineli hareket ettiklerini belirtti.

“2019-nCoV Rehberi” yayımlandı
Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüse karşı bilgilendirmek amacıyla “2019-nCoV Rehberi” yayımlandı. Çin’de Ortaya Çıkan Yeni Corona Virüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler, Hastalığın belirtileri, bulaşma yolları ve olası vaka durumlarında yapılacaklar hakkında bilgilere yer verilen rehbere buradan erişebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49