Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı cadır mehmet yılmaz calısır

Bu haber kez okundu.

Önen, “Orta ve yüksek risk bölgelerinden uzak durun”

Pekin Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuru ile ilgili bilgi veren ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Pekin Xin Fa Di Toptancı Halinde 11 Haziran’da Covid-19 vakalarının tesbit edilmesi üzerine, şehirdeki acil durum müdahale seviyesi 2. Düzeye yükseltilmiş, bu çerçevede 1 bölge yüksek riskli, 32 bölge orta riskli olarak ilan edilmiştir” diyerek Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızın öncelikle kendilerinin, sevdiklerinin ve çevrelerindeki insanların sağılığı açısından çok dikkatli olmalarını istedi.

Riskli bölgelerden uzak durun

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin’de yaşayan vatandaşlarımızı uyararak riskli bölgelerin isimlerini açıkladı;

Yapılan uyarıda; Fengtai ilçesi Huaxiang Bölgesinin yüksek riskli bölge olduğu belirtilerek, orta riskli bölgelerin isimleri ise şöyle sıralanıyor;

“Fengtai ilçesinin Xi Luoyuan, Xincun, Taipingpiao, Lugouqiao, Nanyuan, Lugoupiao, Dahongmen, Fengtai, Nanyuan ve Changxindian bölgeleri. Daxing ilçesinin Lin Xiaolu, Gaomidian, Xi Hongmen, Panggezhuang, Huangcun, Tiangongyuan, Guanyinsi, Weishanzhuang ve Qingyunduan bölgeleri. Xicheng ilçesinin Yuetan, Jinrongjin ve Baizhifang bölgeleri. Haidian ilçesinin Yongdinglu Mahallesi ve Qinglongqiao bölgeleri. Cnaoyang ilçesinin Shibalidian bölgesi. Dongcheng ilçesinin Tiantan, Yongdingmenwai, Hepingli ve Beixingiao bölgeleri. Sihijingshan ilçesinin Babaoshan bölgesi. Fangshan ilçesinin Changyang bölgesi ve Mentougou ilçesinin Yongding bölgesi.”

Uyarılara önemle uyulmalı

Uyarılara önemle uyulması gerektiğini belirten ÇHÇ Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Pekin Belediye Yönetimi, orta ve yüksek riskli ilan edilen bölgelerde ikamet edenlerin/bulunanların şehirden ayrılmalarına bu aşamada izin verilmeyeceğini, Pekin’in diğer bölgelerinde ikamet edenlerin ise şehir dışına çıkışlarına son 7 gün içersinde alınmış nükleik asit testinin sonucunun negatif çıkması halinde izin verilebileceğini duyurmuştur. Bu itibarla Pekin’de ikamet eden vatandaşlarımızın Çin makamlarının resmi açıklama ve uyarılarını yakından takip etmelerinde ve belirtilen mutad sağlık tedbirlerine azami riayet etmelerinde yarar görülmektedir” diye konuştu.

Mutad sağlık tedbirlerine uyulmalı

ÇHÇ Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, uyulması gerekli mutad sağlık tedbirlerini de şöyle sıraladı;

“Pekin’de açıklanan orta ve yüksek riskli bölgelerden uzak durulmalı. Kalabalık ortamlarda bulunmaktan imtina edilmeli. Dışarıda ve kamuya açık kapalı alanlarda koruyucu maskelerin kullanılmalı. Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtileri gösteren şahıslarla temastan kaçınılmalı. Canlı hayvanların bulunduğu çiftlik ve pazarlardan, kesimhanelerden, açık balık ve et pazarlarından uzak durulmalı. Et, balık ve yumurta benzeri hayvansal ürünlerin iyi pişmiş şekilde tüketilmeli. Ellerin su ve sabunla sık sık özenle yıkanmalı. Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin görülmesi halinde acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı.”

Acil durumlarda Büyükelçiliğe telefonla ulaşılabilir

Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Büyükelçiliğe e posta göndererek, hafta içi mesai saatlerinde telefon edilerek, ayrıca 7/24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezine telefonla ulaşılmasının mümkün olduğunu, acil durumlarda da her an nöbetçi telefonla ulaşılabileceğini belhirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49