Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı cadır mehmet yılmaz calısır

Bu haber kez okundu.

Önen, “Çin kiraz pazarındaki engeller kalktı”
Türkiye, kiraz üretiminde dünyada lider ülke
Türkiye'nin, 2018'de dünyadan 1,3 milyar dolar değerinde kiraz ithal eden Çin'e, depolama süresinin uzun olması nedeniyle sadece 27 bin dolarlık kiraz ihraç edebildiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Türkiye, yıllık 800 milyon dolarlık ithalat yapan Çin kiraz pazarından 'Akdeniz Meyve Sineği' kaygısıyla; 'Soğuk Hava Deposunda 16 gün Bekleme' şartından dolayı yeterli payı alamıyordu. Bekleme süresini 1 saate indiren mutabakat yürürlüğe girdi. Memleketimize hayırlı olsun. Sevindirici olan tarafı ise, kiraz üretiminde dünyada lider ülke olan Türkiye, 52 ülkeye yıllık 76 bin ton kiraz ihraç ediyor. Çin pazarındaki engellerin kalkmasıyla, ilk etapta bu ihracatın 100 bin tona ulaşması ve yıllık 300 milyon dolarlık gelir elde edilmesi planlanıyor” dedi.
Türkiye, Çin'in kiraz pazarından daha fazla pay alabilecek
Uzun zamandır Çin makamlarına bürokratik girişimlerin yapıldığını ve Çinli ithalatçılara Türk kirazının kalitesini anlatarak desteklerini talep ettiklerini hatırlatan Büyükelçimiz Önen, bu süreçte Ticaret Bakanlığının organizasyonu ile önemli kiraz ithalatçılarının Türkiye'de üreticiler ve ihracatçılar ile bir araya getirildiğini, Çin'in kiraz pazarından daha fazla pay alabilmek için girişimlerin sonuç verdiğini, bu konuda Anadolu Ajansına da genişçe açıklamalarda bulunduğunu söyledi.
ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Böylece, 2018'de bütün dünyaya 162 milyon dolar değerinde kiraz ihraç eden ülkemiz ihracatçılarının, Çin pazarına erişiminin önündeki engel ortadan kalkmıştır” diye konuştu.
Türk Hâkim ve Savcılarından Büyükelçi Önen’e ziyaret
Bir süredir Çin’in başkenti Pekin’de Kamu Güvenliği Üniversitesinde Çince dil eğitimlerini tamamlayan Türk Hâkim ve Savcıları Türkiye’nin Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’i Büyükelçilik’te ziyaret etti.
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Pekin’deki Kamu Güvenliği Üniversitesinde Çince dil eğitimlerini tamamlayan Türk Hâkim ve Savcıları da Büyükelçilik konutunda kabul ederek istişarelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49