Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır cadır

Bu haber kez okundu.

Kurbanlıklar Pazara İndi

Kurban Bayramı'na yaklaşık 10 gün kala, üreticiler hayvanlarını pazarlara getirmeye başladı. Kentteki hayvan pazarı, Kurban Bayramı öncesinde hareketlendi. Elindeki kurbanlık hayvanını satmaya çalışan hayvan üreticileri ile kurban almaya çalışan vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Kurban Bayramı öncesi pazara çıkarılan küçükbaş kurbanlıklar, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 30 fiyat artışıyla satışa sunuluyor.Yıl boyunca besledikleri havyalarını satmaya çalışan besiciler, bu yılki kurban satışlarının ise iyi olacağı beklentisi içinde.

Kentte, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinden itibaren hayvan pazarının yolunu tutuyor.Burada kurbanlıkları araçlardan tek tek indiren besiciler, hayvanlarını satmaya çalışıyor.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise daha çok fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşıyor. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da dişlerinden yaşını anlamaya çalışıyor.

Pazarda küçükbaş hayvanlar 750 liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, ortalama ağırlıkları 500 kilogram olan büyükbaş hayvanlar ise yaklaşık 8 bin liradan satışa sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaKoyunBayramınekKurban
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49