Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul Urfada Otomobil Takla Attı İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Kobani’ye Yardım
Suriye’de uzun zamandan beri süren savaş ortamından etkilenen ve diğer sınır kapılarından insani yardımın ulaştırılması mümkün olmayan Kobani bölgesine insani yardım yapılabilmesi için izin çıktı.
Şanlıurfa valiliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimleri sonucu verilen izin sonrası, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Suruç heyetiyle birlikte Şanlıurfa valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı. Eyüpoğlu yaptığı açıklamada Kobaniye gönderilecek yardımların AK Parti ve Valilik tarafından sağlandığını, bu durumu istismar edenlerin olacağını söyleyerek, konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Sayın bakanımız, valimizin ve Suruç ilçe yönetimi birlik ve beraberliğiyle harekete geçtik. Bu birlikle Kobani halkına yardım gönderilmesi için izin çıkmasını sağladık. Kobani halkına yardım eli uzatmamız lazımdı. Yardımları hazırladık, yarın Kobani halkına gönderilecek. Yardım eden, yardımları gönderenler Valimiz, ilçe teşkilatımızın ve vekillerimizin uğraşısı sonucudur. Olayı istismar etmeye çalışanlar olacaktır, halkımızın bu istismarcılara inanmamasını istiyoruz. Topladığımız yardımları Kızılay’a teslim ettik, yardımlar en fazla bir hafta içinde Kobani halkına ulaştırılacak.” Suruç’taki heyetle birlikte Şanlıurfa valiliği önünde açıklama yapan Eyyüpoğlu, bundan böyle Kobani halkının yanız kalmayacağını ve sürekli kendilerine yardım eli uzatacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Kobani’ye yardım için izin alınması üzerine konuşan Suruç Kaymakamı Ahmet Çiftçi, “Kobani’ye yardım götürmek için halkın talebini Valiliğe iletmemiz üzerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in girişimleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın destekleri ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onaylarıyla Kobani’ye yardım götürülmesi talebinin hükümet tarafından uygun görüldü” dedi. Kaymakam Abdullah Çiftçi, Suruç ilçesi Mürşitpınar bölgesinden Kobani bölgesinde yaşayan Suriye vatandaşlarına Kızılay aracılığı ve koordinesiyle insani yardım yapılması için gerekli izin alındığını belirterek, “Bu konuda her türlü siyasi görüşün üzerinde tamamen insani ölçülerde ve insani değerler çerçevesinde devletimiz ve hükümet yetkilileri daha önce olduğu gibi dünyanın her yerinde yardıma muhtaç olan insanlara yardım götürmeyi prensip edinmiştir. Böyle bir devletin temsilcileri olarak yine kardeşlerimizin olduğu karşı Kobani bölgesine Kızılay marifetiyle yardım götüreceğiz. Tamamen devlet kontrolünde olan insani yardımın en iyi şekilde yerine ulaşması için gerekli bütün gayret ve hassasiyet gösterilecektir. Bu yardımın yapılabilmesi için çaba gösteren bu aşamaya gelmesinde emekleri geçen başta Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’e Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e ve İç İşleri Bakanımız Muammer Güler’ teşekkür ediyorum inşallah bu yardımların gitmesi neticesinde Kobani’deki mağdur durumda olan insanların mağduriyeti nispeten giderilmiş olacaktır” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49