Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır surıye

Bu haber kez okundu.

Kırsal Kalkınma Buluşmaları Toplantısı Urfa'da yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını destekleri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun düzenlediği Kırsal Kalkınma Buluşmaları IPARD-II 3. Çağrı ilan Tanıtım Programı Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesinde yapılmaya başlandı. Yapılan programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AB Türkiye Delegasyon başkan yardımcısı Büyükelçi Gabriel Munuera Vinals, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Aktyürek, Büyükşehir belediye başkan vekili İsa Kızıldemir, Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, 42 İlin TKDK Başkanaları ve STK temsilcileri katıldı.

11 Bin Projeye 3 Milyar Üzerinde Hibe Sağladık

Açılış konuşmasını yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender," Kırsal Kalkınma destekleme kurumu kamuoyu ile bilenen adı ile “TKDK” 2011 yılından itibaren kırsal yatırımlara ciddi anlamda önemli destekler sağlayan kurumdur. IPARD programı kapsamında ulusal fonlarla oluşan Avrupa birliği ile buluşturuyoruz. Bugüne kadar 11 bin projeye 3 milyar üzerinde hibe sağladık ve kırsalda istihdam alanı yarattık. Bu salonda bulunan ve sayın bakanımızın misafir ettiği kadın yerel kurumlar TKDK’nın başarı hikâyesinden birisidir. Kadınların ve gençlerin projelerine pozitif ayrımcılık yapan TKDK kırsalda çok yönlü girişimciliği desteklemektedir. TKDK sadece kırsaldaki projeleri destekleyen bir kurum değildir, sağladığı imkânlarla aynı zamanda makine ekipmanın gelişmesine, inşaat sektörünün gelişmesine, Türkiye’ye proje kültürünün gelişmesine önemli katkı sağlayan ivme kazandıran bir kurumdur. Bugün itibarı ile kırsal kalkınma denilince akla il gelen kurumlardan biri haline gelen TKDK IPARD’daki programı ile ivmeli ve düzenli bir çalışma yürütmektedir. Sayın bakanımızın 2018 yılını tarım ve hayvancılık yılı ilan etmesi ile bizlere verdiği talimatlarla çalışmalarımızı hızlandırdık"dedi.

18 Saat Çalışıyoruz Ve Boş Durmuyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,"Göreceksiniz küçükbaş hayvan sayımız artacaktır. Bu konuda çok ciddi projelerimiz var, 18 saat çalışıyoruz ve boş durmuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum onlar sağ olsunlar. 40 yaşın altındaki genç yatırımcılara et ve süt sektöründe aldığı hibeye ilave yüzde 5 hibe daha veriyoruz. Bugüne kadar 5 bin gencimiz ile 1000 kadın üreticimiz destelendi. Bence 1000 kadın çok az yüzde 50 yüzde 50 olması lazımdır. Bu bir talimattır arkadaşlar kadın ve erkek desteklenmesinde eşit sayı istiyorum. IPARD projeleri kapsamında yapılan projelerimizden 3’ten 2’si gençlerimiz ve kadınlarımız yapıyor. Aranızda bulunan ve 42 ilden gelen kadın girişimcilerimizle diğerleri gibi bu hibelerin gurur kaynağıdır. Ben onlarla özellikle gurur duyuyorum. Kadınlarımız ne yaratıyorsa orada hep başarı vardır. Kadınlar bizlerden gerçekten daha çok başarılıdırlar, bunu kabul etmemiz lazımdır

Fakıbaba,"Nedir buğdayla koyun gerisini oyun ne güzel demiş dimi. Biz hem hayvancılığa hem de tarıma çok önem vereceğiz. Hayvancılık ve tarım olmadan gıda olmaz, gıda olmadan yaşam olmaz. Onun için hayvancılık ve tarım yani bunlar çok önemli inşallah inanıyorum ki Avrupa ile aynı sayıyı yakalayacak ve geçecektir. Ben bu konuda vatandaşlarıma yürekten inanıyorum. Avrupa bize bakacak biz Avrupa’ya bakacağız, bunu çok yakın bir sürede sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 ve 2050 hedefleri var, o hedeflerde göreceğimden yürekten inanıyorum. Ama aslında komşumuz olan Avrupa birliğinde ilerlemesini decanı gönülden istiyorum. Hayvancılık işletme şirketleri ile, yumurtacılık işletmecileri 1 milyon Euro’ya kadar olan yatırımlarına yüzde 70’a varan oranlarda hibe sağlayacağız"diye belirti.

500 Bin Euro’ya Kadar Olan Yatırımlara Yüzde 65’e kadar Hibe Vereceğiz

Fakıbaba,"Kırsal turizm yenilenebilir enerji, makina departmanları, arıcılık ve tıbbi aromatik ürün yetiştiriciliği konularında ise 500 bin Euro’ya kadar olan yatırımlara yüzde 65’ekadar hibe vereceğiz. IPARD 2 döneminde kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapacağız. TKDK 3.çağrı döneminde ilk kez birçok yatırımcıya kolaylık sağlayacak yatırımları hayata geçiriyoruz. Bir küçük işletmelere ücretsiz proje hazırlama imkânı sağlıyoruz"dedi.

Tarımla Sanayiyi Buluşturup İstihdamı Sağlıyor

Fakıbaba,"Bu program sadece verilen hibeleri değil, değişen hayatları, başarıya ulaşan Hikâyelerinde bir araya getiriyor. Buğdayın ana vatanı GAP’ın başkenti olan bir şehirdesiniz. Yıllar içinde birlik içinde yaşayan ve üretimin kıymetini bilen bir şehirdesiniz. Tarım kırsal kalkınmanın bağrında yer alan bir sektördür. O yüzden tarımsal kalkınmaya kıymet verip önemsiyoruz. Kırsal kalkınma sadece yatırım içermiyor, köyde değişimin yolunu açıyor. Yerinde üretimi destekliyor, tarımla sanayiyi buluşturup istihdamı sağlıyor. Tarım politikalarımızın ana eksenlerinden birini oluşturan kırsal kalkınma kırsalda yaşayan insanlarımızı, yaşam koşullarının yükseltilmesini ve doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir şekilde, anlamını taşıyor" ifade etti.

Avrupa’da Değil Dünyada Söz Sahibi Olan Bir Ülkeliz

Fakıbaba,"Biz tarım bakanlığı olarak en az 5 milyar Avro hibe programlarımız var. Bu programlarımızda da inşallah göreceksiniz çok farklı bir şekilde kadınlarımız ve gençlerimiz destek vereceklerdir. Kırsal kalkınma olmadan ülkede kalkınma olmaz. Öyleyse kırsalı kalkındıracaksınız. Kırsalda istihdamın önünü açacaksınız, kırsalda aydın geleceklerin önünü açacaksınız. Üretim olmadığı takdirde bağımsız bir ülke sayılamazsınız. Çok paranız olabilir ama üretmediğiniz takdirde o paranız hiçbir şeye yaramaz. Ondan dolayı biz inşallah sadece Avrupa’da değil dünyada da söz sahibi olan bir ülke olmayı hak ediyoruz"dedi.

Türkiye cumhuriyeti hiçbir zaman işgalci devlet olmamıştır

Fakıbaba,"Türkiye cumhuriyeti hiçbir zaman işgalci devlet olmamıştır. Ama Türkiye Cumhuriyeti her zaman sınırlarını koruma ve ülkesini korumak adına her türlü girişimde bulunmayı gözünü kırpmadan bu işe sahip çıkmayı her zaman bir görev olarak bilmiştir. Bu bağlamda ben özellikle Afrin’de şehit olan kardeşlerimize, askerlerimize, Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur ama bizim toprağımızda gözü olanların Türkiye gözünü çıkarır"şeklinde konuştu.

Türkiye hep ihraç edecektir

Fakıbabai"Yerelde yetişmiş bir siyasetçi olarak köylere ne kadar önem vereceğimize bunların belirtilerinden birisidir. Köylerimizde en fazla değer vereceğimizde kadınlarımız ve gençlerimizdir. Onlar üretecekler biz tüketeceğiz, onlar üretecekler biz ihraç edeceğiz. Onlar üretecekler ve biz kazanacağız.

Biraz önce 5 milyar Euro’dan bahsettik. Bu bizim sadece bakanlık olarak, ziraat bankası ile çok büyük anlaşmalarımız var ve hemen devreye girecekler. Ve her zaman diyorum Türkiye bu et ithalatını kabul eden veya hak eden bir ülke değildir. Bakın belli bir süre geçtikten sonra Türkiye hep ihraç edecektir. Ziraat bankası ile yaptığımız bir proje, 5 milyar TL sadece küçük ve orta işletmelere döve alımı için kullanacağız. 500 bin döve yani bundan dolayı problemin nereden kaynaklandığını biliyoruz biz. Allah’ın izni ile bunları çözeceğiz"diye sözlerini ekledi.

Bakan Fakıbaba ardından 42 ilin ürünlerin tanıtıldığı stantları gezdi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaBakanFakıbabaTkdk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49