Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bu haber kez okundu.

Kasaplar, Şanlıurfalı Kadınların Yükünü Kaldırıyor

Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, tepsi yemeklerinden lahmacundan tepsi kebabı, domatesli kabalı yemeklerine kadar birçok lezzet, Mahallelerdeki kasaplarda hazırlanıp fırınlara gönderiliyor.

Hemen her köşe başında yer alan kasaplar, et kesimi ve satımının yanı sıra mesailerinin büyük bir kısmını, çeşitli baharatlar ile et, sarımsak ve maydanozun satırlarla ince ince kıyılmasıyla elde edilen tepsi kebabını hazırlayarak geçiriyor.

Kasaplara artık yemek siparişi alıyor.Özellikle iş yerinde çalışan kişiler tarafından öğlen yemekleri kasaplara yaptırılıyor. Öğlen tepsi yemek siparişi alan her kasap, malzemeleri manavlardan alıp iş yerinde hazırlıyor. Siparişe göre malzemeleri doğrayan kasaplar, tepsileri hazırladıktan sonra fırının yolunu tutuyor fırınlara götürülen yemek tavaları, özenle pişirildikten sonra müşteri tarafından alınarak iş yerine götürülüyor. Kasaplarda hazırlanan 5 kişilik tepsi kebabının maliyeti ise yaklaşık 35-45 lirayı arasında değiştiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49