Öne Çıkanlar Havalı Kornalar İmha Edildi kavga urrfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu urfa haber

Bu haber kez okundu.

Karaköprü'de yanan alanları yeniden yeşilleniyor

Yangın, 17 Temmuz 2023 tarihinde Karaköprü Güzel Şehir Mahallesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu ormanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ağaçlara sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yaparken, ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal müdahale aracı TOMA'ların da destek verdiği çalışmalarla yangın, 2 saatte söndürüldü. Yangın ile ilgili gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Karaköprü merkezde bulunan Ağaçlandırma Sahamızda 17 Temmuz 2023 tarihindeki yangın sonucu yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için harekete geçti. Ekipler enkaz temizliği, yangın esnasında müdahele kolaylığının sağlanması ve bakımların daha etkili yapılabilmesi için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaz aylarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye aralıksız devam edilirken, yanan alanların tekrar ağaçlandırılması için çalışmalar yürütüyor. Şanlıurfa merkezdeki Ağaçlandırma sahasında yangından etkilenen 5 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları için start verildi.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünün de desteğiyle, Şanlıurfa Orman işletme Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarla saha, yanmış ağaç enkazlarından ve taşlardan temizlenmeye başlandı.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada;

“Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü olarak her zaman yanan orman alanlarını yılı içinde yeniden ağaçlandırıyoruz. Bu yangın sonrası İş makinelerinin desteği ile saha enkazlardan temizlenecek. Önümüzdeki günlerde dozerlerimiz sahaya girerek, toprağı sürüp, işleyecek ve fidan dikimine hazır hale getirecek. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde de boylu, yapraklı ve yangına dayanıklı çeşitli türlerden fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.

Unutmayalım ki ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır, başka hiçbir amaçla kullanılamaz”denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49