Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Kanserden korkma, geç kalmaktan kork!

Dünyada her yıl yeni 10 milyon, Türkiye’de 150 bin hastaya “kansersin” deniliyor. Bazı kanserlerde genetik şanssızlıklardan söz etmek mümkün olsa da asıl etken çevresel faktörler.

Örneğin sigara kanserden ölümlerin yüzde 30, akciğer kanseri vakalarının yüzde 87’sinden sorumlu. Ağız, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, pankreas, mide, böbrek ve idrar kesesi kanserine de yol açıyor. Aman uzak durun. Alkol almamak ya da miktarını sınırlamak da alabileceğiniz önlemlerden. Alkol, ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, kalın bağırsak, pankreas ve meme kanserinin bilinen sebeplerinden. Hele hele sigarayla birlikte alkol riski katlıyor. Güneş ışığına yani ultraviyole B ışınlarına uzun süre maruz kalmak deri kanserine yol açıyor. Yaz aylarında 11.00- 16.00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığından uzak durun, koruyucu kremleri ihmal etmeyin. Solaryumun kanser yapıcı etkisi de kesinleşti. Dünyada tüm kanserlerin beşte birinden kronik enfeksiyonlar sorumlu. Örneğin HPV rahim ağzı, hepatit B virüsü karaciğer kanserine neden olabilir. AIDS’lilerde birçok kanser daha fazla görülüyor. Güvenli bir cinsel yaşam ve aşılanmayla bu enfeksiyon ve kanserden korunmak mümkün. Sağlıklı beslenmenin kanser önleyici etkisini bilmeyen kaldı mı? Her gün düzenli olarak en az 30 dakika egzersiz yapanlarda meme, kalın bağırsak, rahim ve prostat kanseri daha az görülüyor. Aşırı kilolar başta meme kanseri olmak üzere; kalın bağırsak, rahim, yemek borusu, böbrek, pankreas, prostat ve yumurtalık kanseriyle ilişkili. Uyanık olun, açıklanmayan kilo kaybı, ateş, halsizlik, ağrı, deri değişiklikleri, bağırsak ve idrar alışkanlıklarındaki değişiklikler, beklenmedik ve anormal kanamalar, akıntılar, iyileşmeyen yaralar, vücutta ele gelen kitleler, şişlikler, yutma güçlükleri, hazımsızlık ve ses kısıklığı kanserin belirtileri olabilir. Herhangi bir şikâyetiniz olmasa bile, belli yaşlarda yapılan tarama testleriyle kanser erken evrede saptanabiliyor. Stres, dolaylı olarak kanseri tetikleyebiliyor. Baş etmenin yolunu öğrenin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49