Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Kaliteyi Dışarıda Aramayın
Şanlıurfa'da 37 yıldır dondurmacılık yapan Mehmet Tüker, ballı dondurma ile çöl sıcaklarından bunalan vatandaşları bal tadında serinleterek “kaliteyi dışarıda aramayın Şanlıurfa’da Kalite var”
 
Aşırı sıcaklardan dolayı bunalan vatandaşlar, soluğu Mehmet Usta'nın tarihi mekanında alıyor. Tarihi mekanda Bedih Usta'nın görsel şovları eşliğinde ballı dondurmanın tadını alan vatandaşlar, ballı dondurmayla serinlemeye çalışıyor. Müşteri çekmek amacıyla fıstıklı, kakaolu benzeri birçok dondurmacıya rakip olan Mehmet Usta, işlerinin aşırı sıcakların gelmesiyle arttığını belirterek, "Ballı dondurmaya talep çok. Daha önce bir arkadaşımız isotlu dondurma yaptı, tutmadı. Biz de ballı dondurma yaptık.
 
Dondurma kendisi de tatlı, bal ve fıstıkla da bir araya gelince güzel bir tat çıkıyor" dedi.
Aşarı sıcaklarla birlikte, ballı dondurma satışlarında artış olduğunu da dile getiren Mehmet Usta, bu yıl dondurma tüketiminin geçmiş yıllara oranla fazla olacağını sözlerine ekledi.
 
37 yıldır dondurma imalatı yaptığını belirterek, “Yaptığımız dondurma Kahramanmaraş dondurması kalitesindedir. Yaptığım dondurmayı çevre illerimize sipariş olarak gönderiyorum.
 
Aşağı Çarşı Dondurmacı Mehmet Tüker “ 1976’dan beri doldurmacılık yapıyorum bizim meslek baba mesleği Baba’dan kalma şuanda ben devam ettiriyorum, Doldurmamızı keçi sütünden imalat etmekteyiz Doldurmalarımız Şanlıurfa ve Türkiye’deki vatandaşa hitap etmesi için içersine biraz bal ilave ediyoruz Ballı doldurmamızı yapıyoruz doldurmalarımız tamamen keçi sütünden imal etmekteyiz, bunun yanına bal’da katarak farklı bir tat farklı bir lezzet katmaya çalıştık Şanlıurfa’lı vatandaşlar arasında başarılı olduk. Halkımız buna yoğun bir talep gösteriyor, Kahraman Maraş dondurmasın adı var bizimde artık doldurmalarımız kaliteli ve keçi sütünden yapılmakta dır Maraş gitmeye gerek yok gelip tadına baksınlar hak versinler Urfa’da da kalite var Urfalılar bunu bilsinler dedi”
 
Dondurma şovunda,  Çocuklar ustanın elinden dondurmayı alabilmek için büyük çaba harcadılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49