Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı cadır mehmet yılmaz calısır

Bu haber kez okundu.

İzzetbegoviç,  Dünyanın Her Yerinde Müslümanlar Ayağa Kalkıyor

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Bakir İzzetbegoviç, Eyyübiye Belediyesi'nin yaptırdığı Aliya İzzetbegoviç Kültür Konağı'nın açılışına katıldı. Yeni mahalle Büyükyol’da açılan kültür merkezin açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,STK temsilciler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.Hafız Abdulkadir Baybostancı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle program başladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "1925 yılında doğan, Aliya İzzetbegoviç, bütün yaşamını, Avrupa'nın her zaman Müslüman olduğu için mağdur edilen Bosnalı Müslümanlarının birliğine harcamış ve bunun ancak İslamiyet'le kurtuluşa ereceğine inanan devlet adamıdır. Lise çağlarından itibaren üstün kabiliyetleri ile İslami konuları ilgisi ön plana çıkmıştır. Biz son 2 yıldır Eyyübiye Belediyesi olarak Bosna Hersek’ gidip geliyoruz. Özellikle ramazan aylarında iftar çadırları açıyoruz. Geçtiğimiz yılda yine oraya bir ziyaret gerçekleştirdik. Tabi oraya gittiğimizde de bilge kralın mezarını da ziyaret ettik. Mezarı başında dua ederken onun adının Eyyübiye’de yaşatılması gerektiğine inandığımı belirtmek istiyorum. Kısmet oldu ve bizler de bunu gerçekleştirdik. Biraz ani oldu. Önceden planlanmış değildi. Ama dualarımız kabul edildi ve sizlerin de teşrifiyle bu konağın adını bilge kralın adını koyduk. Çünkü biz öğretilerinden halen istifade ediyoruz. Geldiğiniz için şeref verdiğiniz için şükranlarımı bir kez daha belirtiyorum. “ dedi.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyeazgül,”. Aliya İzzetbegoviç bir kahramandı. Bir liderdi, bir bilgeydi. Biraz önce burayı gezdiğimizde her bir sözünün altın değerinde olduğunu gördüm. Ben bir kez daha emeği geçen Eyyübiye Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise şunları söyledi;” İslamiyet için kendi yaşamını adamış olan Aliye İzzetbegoviç’in isminin peygamberler şehri Şanlıurfa’ya ve yine peygamberlerin makamının olduğu Eyyübiye ilçemize çok yakıştığını, bu yakıştırmayı bu kültür eviyle pekiştiren Eyyübiye Belediye Başkanımızı kutluyorum. Onun şahsında tüm ekibi teşekkür ediyorum. “

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,” Şanlıurfa 3 gündür müstesna bir ayrıcalığı yaşıyor. Hepimizin gönlünde ayrı bir yere sahip olan rahmetli Aliya izeetbegoviç’in çok değerli evladı olan Bosna Hersek Cumhurbaşkanını Şanlıurfa 3 gündür ağırlıyor. Gönül coğrafyamızdaki bütün mazlumlara ve kardeşlerimize evimizi, barkımızı, gönlümüzü, kalbimizi açmaya devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Kan Olmadan Özgürlük Olmaz. Birinin İslamiyet’in Bayrağını Taşıması Lazım

İzzetbegoviç, yaptığı konuşmada, kültür konağına babasının adının verilmesinin onun unutulmamasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Babasının iki savaş ve hapis dönemi yaşadığını belirten İzzetbegoviç, onun 17 yılını ülkesi için sürgün ve hapiste geçirdiğini anlattı.

Türklerin ruhlarını ve gönüllerini tanıdıkça Aliya İzzetbegoviç'i neden sevdiklerini daha iyi anladığını ifade eden İzzetbegoviç, "Çünkü Aliya'nın ruhuna ve kişiliğine bakıldığında Türklerin içinde de bulunan en güzel özellikler vardı. Kendisi bir geleceğe bakan iyi bir müslümandı. Kendisi bir düşünür ve hayatı düşünen bir düşünürdü." dedi.

İzzetbegoviç,"Bizler de Aliya İzzetbegoviç ile birlikte Nisan 1992 yılında bizden güçlü olanlara karşı kalkıştık. Onlar bizden 10 kat değil 100 kat daha güçlülerdi. Buna rağmen bizi yenemediler ve onların kaçarken sırtlarını gördük. Dünyanın her yerinde Müslümanlar ayağa kalkıyor, dik duruyorlar çünkü uzun süre boyunca zor durumda kaldılar. Bir dönem kendi öz İzzetbegoviç, güvenimizi yitirmiştik, değerlerimizden soğumuştuk. Ancak Müslümanlar kendi değerlerine dönüyor ve dünya arenasına tekrar çıkıyor. Dünyadaki dengeleri bozuyoruz. Bundan dolayı da bize saldıracaklar. Ancak kan olmadan özgürlük olmaz. Birinin İslamiyet’in bayrağını taşıması lazım. Cesurca kendi dini değerlerine sahip çıkarak mücadele etmek gerekmektedir. Bu gün İslamiyet’in bayrağını taşıyan sizsiniz. Bu vatanın, bu ülkenin büyük oğlu Recep Tayyip Erdoğan, bu gün İslamiyet’in bayağını taşıyor, cesurca ve onurlu bir şekilde. İnsanlar hayır yapıyor, kötülük yapmıyor. Allah'ın bize bir talimatı var, iyilik yapmamız lazım, kötülüğe karşı durmamız lazım. İşiniz kolay değil ama bu işi yapabilecek bir ülke varsa o da kardeş ülke Türkiye'dir."şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İzzetbegoviç ve beraberindekiler açılışını yaptıkları konakta, Aliya İzzetbegoviç'i anlatan fotoğraf, sözlerinin bulunduğu, hayatının anlatıldığı eserleri inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49