Öne Çıkanlar Şanlıurfada 13 aranan şahsı yakalandı Urfada Ramazan Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz Siverekte iki araç çarpıştı Beyazgüle Esnaf Ve Gençlerden Sevgi Seli aile

Bu haber kez okundu.

İşçiler Akşamı Zor Ediyor

Ramazan Ayı'nın yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı oruç tutanlar sıcak havalara direnmek zorunda kalıyor. Tarlada fasulye toplayan işçiler akşamı zor ediyor. Harran'da işçiler sabah erken saatlerden itibaren tarlaya gidiyor. Tepede güneş elde fasulye toplayan kadın işçilerin bu emeğinin karşılığı ise 30-40 TL. yevmiye ile çalışan kadınlar, akşam saatine kadar süren yorucu tempoya ve bunaltıcı güneşe rağmen oruç tutuyor. Hayatın bu coğrafyada hiç de kolay olmadığının göstergesi olan işçi kadınlar için Ramazan zorlu geçiyor.

Sıcaklığın yüksek olduğu kentte gündüz zor koşullarda çalışan işçiler, hasat mevsiminde Ramazan ayına denk gelmesiyle terleri ikiye katlanıyor. Tarım işçileri Ramazan ayında da çalışmaya devam ediyor. 35 dereceyi aşan kavurucu sıcaklara rağmen günün 12 saatini tarlada geçirenler var.Tarlasına ektiği salatalık, domates ve patlıcan hasadı için Ramazan ayının sıcak günlerinde zor şartlarda oruç tuttuklarını belirten İşçiler, bugünlerde havaların iyi olduğunu ve ramazanın ilerleyen günlerinde sıcaklıkların daha çok artacağını ve orucun daha da zor olacağını söyledi. Sabahın 4’ünde kalkıyoruz saat ikindi zamanı saat 4'e kadar çalışıyoruz. Bu şartlar çerçevesinde orucumuzu tutuyoruz. Oruç tutarken zorlanıyoruz. diye belirtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49