Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Halfeti'de jetski Keyfi
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzellikleriyle "Saklı Cennet" olarak da nitelendirilen Halfeti, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Turlara büyük ilgi gösteren turistler, teknelerle tarihi Rumkale, Aziz, Savaşan köyü, Nerses Kilisesi ve Kız mağarası ile sarnıçları gezme fırsatı buluyor.
 
Halfeti’de jetski Keyfi Halfeti'den Rum Kalesi, Savaşan köyü, Zeugma bölgesine tekne turları yapılmakta su üzerinde yüzen lokantalarda yemek yenmekte ,su sporları yapılmakta
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi binlerce turisti ağırlıyor. Doğal güzelliği ve mikroklima iklim özellikleri nedeniyle 'Güneydoğu'nun saklı cenneti' olarak da adlandırılan ilçe, turizmden daha fazla pay almak istiyor. Bölgenin en çok turist alan ilçeleri arasında yer alan Halfeti, gelen turistlere Bodrum’u aratmayacak imkanlara sahip bunların başında hız tutkunları için   jetski ile Fırat’ın buz gibi suyunda sürat yapmak.
 
Halfeti'den Rum Kalesi, Savaşan köyü, Zeugma bölgesine tekne turları yapılmakta su üzerinde yüzen lokantalarda yemek yenmekte ,su sporları yapılmakta.
 
Halfeti’ye  gelen turistler de oldukça memnun. Aynı anda ilçe kıyısındaki Fırat Nehri üzerinde onlarca tekne hareket halinde ilerlerken küçük ilçenin nüfusunun 10 katından fazla turist ağırladığı belirtiliyor. Yerli turiste doyan ilçe yabancı turistlere yelken açıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49