Öne Çıkanlar Yeşilaydan Sanata Evet Zararlı Alışkanlıklara Hayır Paneli Aksoy sanlıurfa 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Fırıncıların sıcaklığı ikiye katlanıyor

Şanlıurfa'da 50 derecelik ortam sıcaklığında üretime devam eden fırıncılar, günde 10 saat ocak başında çalışarak kendi ekmek mücadelesini de sürdürüyor. Şanlıurfalılar biber ve patlıcan kültüründen bir türlü vazgeçemiyor, günün her saatinde biber ve patlıcanı tüketen halk, fırıncıları ekmek çıkartamaz hale getirdi.

Ülke genelinde sıcak havanın en yoğun hissedildiği illerin başında gelen ve bugünlerde sıcaklığın gölgede 50 derece civarında seyrettiği Şanlıurfa’da, özellikle fırıncılar ve ocak ustaları sıcak hava nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Şanlıurfa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Gölgede 50 derece ölçülen hava sıcaklığı Şanlıurfa’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklığa en çok maruz kalanlar ise her sokak başında bulunan pide ve ekmek fırınları ile döner salonlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor Fırına verdikleri ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli ocağın başında bekleyen ocakçı ustalar, dışarıdaki ’kavurucu sıcağın’ yanı sıra içerideki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor.

Fırıncı Hüseyin Durmuşlar “Dışarıda 50-60 derece sıcaklık, biz burada 80 derecenin üzerinde bir sıcaklığa maruz kalıyoruz. 3 metreden daha yakın bir mesafede normal şartlarda ateş yakınında durulmuyor. Biz ise bu kadar yüksek bir sıcaklığa maruz kaldığımız halde sabrediyoruz. Umarım bir an önce havalar serinler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49