Öne Çıkanlar Hakkında 9 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı Halil İbrahim Sofrasında Bir Araya Geldi rodrıguez GSS borcu olanlar dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın trafık

Bu haber kez okundu.

Fatura Esnafımızı Olumsuz Etkiledi
Şanlıurfa Sebze Ve Meyve Komisyoncuları Derneği ( ŞASEMKOM)’da eski Başkan Faruk Akbaş’ın istifa etmesiyle yerine oylama ile Faruk Sezer gelmişti.
Göreve geldiği günden bu yana esnafının sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışan Başkan Sezer, esnafının gelişmesi adına da kurslar vererek her konuda tecrübe sahibi olmalarını sağlıyor.
‘’ KIŞ MEVSİMİNE ORANLA FİYATLAR İYİ’’
ŞASEMKOM eski Başkanı Faruk Akbaş’ın istifa etmesiyle 50 fark oyla biz başa geldik. Burada 152 esnafımız var, oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ederim. Özellikle Karaali ve Mersin’den ürünlerimiz geliyor. Kış ayı olduğu için patlıcan, domates ve yerli meyvelerimiz 5. Ayda ortaya çıkar. Şuan da kış ayı olmasından dolayı fiyatlarımız normal, 2.5 liradan 3.5 liraya kadar domates fiyatlarımız var. Tabi ki dışarı da 5-6 liraya satılıyor bunda bizim bur suçumuz yok. Şuan patlıcan fiyatları hal pazarında 5 lira dışarı da ise 7-8 liraya satılıyor. 3-4 günden bu yana yükselişte olan ise salatalık, üretim yerinde kısıtlama geldiği için ürünün az olmasından dolayı fiyatı yüksek. Özellikle Karaali bölgesinde yetişen biberlerin fiyatları yüksek, onun da sebebi soğuktan etkilenmesi ve çoğu seranın yanması’’ ifadelerine yer verdi.
‘’FATURA ESNAFIMIZI OLUMSUZ ETKİLEDİ’’
Başkan Sezer; ‘’esnaflarımızın sıkıntıları var, yeni çıkan e-fatura durumu esnafımızı etkiledi. E-fatura konusunda esnaflarımız acemi olduğundan dolayı sorun yaşıyorlar. Bilgisayar üzerinde hiç işlem yapmamış esnafımız, okumadan bilmeden çözemiyorlar. Burada esnaflarımız için bilgisayar, e-fatura kursu verdiriyoruz fakat bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz’’ dedi.
‘’ DIŞARDAKİ ÜRETİCİLER YÜZÜNDEN ESNAFIMIZIN DOSYASI GİTTİ’’
Başkan Sezer; ‘’Ticaret Bakanlığından müfettişler geldi ve 30 esnafımızın dosyasını alıp götürdüler, esnafın bir suçu yok. Antalya’dan bize ürün gönderenler domates 4 lirayken orada 1 lira yazıyorlar. Kar sizin de deseler kendileri vergiden kaçmaya çalışıyor. Üreticilerin üzerinde durmaları gerekiyor ki biz tüketicilerin bu konuda hatası yok dedik müfettişlere’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49