Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bu haber kez okundu.

Fakıbaba Çiftçileri Umutlandırdı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üretici ve tüketicinin rahatlayacağı yeni bir tarımsal destekleme modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi. Tarımsal desteklemelere yoğunlaştıklarını belirten Fakıbaba, şunları kaydetti: "Desteklemelerde düzenlemelere gidilecek. Örneğin, ürün ülke için çok elzem bir üründür fakat çiftçi ürettiği zaman zarar ediyordur onun için devlet destek verir. O ürünün kalitesini ve miktarını artırır. Eğer böyle bir ürün yoksa desteğin de olmaması lazım. Örneğin pamuk bizim ürettiğimiz bir ürün ve tüketime kafi gelmiyor, dışarıdan ithal ediyoruz. O zaman pamuk desteklenecek ki dışarıdan ithal etmeyelim. Yeni bir destekleme modeli çıkacak, bu modelde çiftçi de üretici de tüketici de rahatlayacak, bu konuda kapsamlı çalışma yapılıyor.".dedi.
Sürekli artan mazot, gübre, ilaç ve işçilik gibi ücretler karşısında yetiştirilen ürünlerin para etmediğini ifade eden Harranlı çiftçi Mehmet Demirkır, çiftçilerin zor günler yaşadığını belirtti.
Demirkır, çiftçilerin bir yandan artan girdiler ile mücadele ettiğini diğer yandan ise ürünün para etmemesi karşısında sıkıntıya düştüğünü söyledi. Yetersiz kalan desteklemelerde birde banka kesintilerinin çiftçileri mağdur ettiğini belirten Demirkır,"Yeni seçilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın üretici ve tüketicinin rahatlayacağı yeni bir tarımsal destekleme ile ilgili haberi bizi sevindirdi. İnşallah bundan sonra çiftçi olarak emeğimizi alırız"deid.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49