Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfada Otomobil Takla Attı 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta

Bu haber kez okundu.

Depremde hasar gören Balıklıgöl’deki tarihi yapılar onarılacak

Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, tarihi Balıklıgöl'ün kenarındaki caminin yanı sıra Dergah ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan Ulu Cami'nin minarelerinin ayağa kaldırılması için çalışmalar başlıyor.

Balıkgöl platosunda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş yetkilerden bilgi aldı.

Tarihi Balıklıgöl'ün kenarında bulunan Rızvaniye Camisi minaresinin bir kısmı yıkıldı. Hazreti İbrahim'in doğduğu makamın yanında bulunan Dergah Camisi'ne ait çift minarenin de uç kısımları depremde hasar gördü. Ulu caminin saat kulesi yıkıldı.

Ayrıca Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi mekanda bulunan Balıklıgöl ve içindeki su havzasının berrak rengi, depremler nedeniyle değişti.

Vali Ayhan, hasar tespit çalışmaları yapılan tarihi yapıların koruma altına alınıp onarılacağını belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49