Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır 1 yaralı harran sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Akaçakale'de deprem!
AFAD, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi ve karşından bulunan Suriye'nin Rakka kentinde 1,1 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi ve karşından bulunan Suriye'nin Rakka kentinde saat 12.37’de 1.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.
AFAD, depremin yerin 17,05 kilometre derinliğinde yaşandığı açıkladı.
MİKRO DEPREM NEDİR
Mikro deprem, sismolojide kullanılan bir terimdir ve genellikle küçük magnitüdlü ve yer yüzeyinde hissedilmeyen depremleri tanımlar. Depremler genellikle yer kabuğundaki gerilmelerin aniden serbest kalması sonucu meydana gelir. Büyüklükleri ve etkileri farklılık gösterebilir.
Mikro depremler, genellikle magnitüdleri 2.0'den düşük olan ve yer yüzeyindeki enerjinin çok küçük bir kısmını serbest bırakan depremlerdir. Bu depremler, sismometreler ve diğer hassas sismolojik ekipmanlar kullanılarak tespit edilebilir, ancak insanlar tarafından genellikle hissedilmezler. Mikro depremler, büyük depremlerin olası habercileri olarak da görülebilir. Büyük depremler sıklıkla mikro depremlerle başlar ve bu nedenle sismologlar, mikro deprem aktivitesini izleyerek potansiyel tehlike bölgelerini belirlemeye çalışırlar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49