2015 Üniversite kayıtları Cuma günü itibarı ile bitmiş oldu. Her yıl Eylül ayını bekleyen üniversiteler bu yıl erken kapattı kayıt sayfasını. Yeni kayıtlarla beraber toplamda 4 milyona yakın üniversite öğrencisinin barınma sorunu da gündeme gelmiş oldu yine.
 
Aynı şehirde ailesi ile kalanlar, öğrenci evlerinde kalanlar ve çeşitli yurtlarda kalanlar olmak üzere barınma üç başlıkta dağılmıştır. Beş yıldızlı otel konforundaki özel bazı yurtlarda kalan çok azı şanslı ailelerin çocuklarının yanı sıra bir çok üniversite öğrencisi bu problemi derinlemesine yaşamaktadır maalesef.
 
Bu öğrencilerin en azından yarısının 18 yaşını daha doldurmamış olduğunu varsayarsak bir genç insanın böylesine ciddi bir problemi tek başına üstlenmesi pekte hafife alınacak bir konu olmasa gerek.
 
Şu an ki ortamları tam olarak bilmesem de 90 lı yıllarda çok kolay maniple olacak bir karşılama ile üniversite kapılarına sıralanmış siyasi avcıları eleyerek sağlıklı bir barınma olanağı beceri isteyen bir işti. Tam da bu anlamda ben İstanbul gibi bir şehirde ailemin tek başına göndererek bu problemi çözmemi beklemesi iyi cesaretmiş bence. Neyse ki hep iyi insanlar çıkardı Rabbim karşımıza. Evde iken altımızda bir işçi ağabeyimiz otururdu. Birkaç gün geçmeden gönderdiği bir tabak akşam yemeğinin hayrını ve lezzetini şu an bu yazı tanımlayamaz. Bol dualarımdadır o komşum.
 
Hiç bilmediğim İstanbul’un acayip bir otelinde başladığım bu barınma maceramı devlet yurdu ve öğrenci evi ile kazasız belasız atlatmış olmamı da çoğu zaman rahmetli annemin o zamanki dualarına bağlıyorum.
 
Bu anlamda bu genç insanların yüklerine destek olması gereken başta aileler olmak üzere devlet ve özel sektör üzerlerine düşeni fazlası ile yapmaya çalışmalıdırlar. Aksi halde bir insanın nasıl olumsuz koşullarda barınabileceğini ve istenmeyen sosyal etkilere maruz kalabileceğini tahmin etmek pekte zor olmasa gerek.
 
Özel sektörün yeni keşfetmeye başladığı bu alanda çeşitli adımlar atılmaya başlandı ki özel yurtların yanı sıra Urfa’da dahi bir veya iki odalı stüdyo evlerin inşaları çoğalmakta. Bu sayede öğrencilere uygun kiralık evler sunulmaya çalışılmaktadır.
 
Kişiliklerin tam olarak oturduğu bu güzel çağın zindana dönüşmemesi için gençlerimize sahip çıkmalıyız.
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49