Yazımın başlığına bakıp, ‘Tongdaeng’da neyin nesi?’ dediğinizi duyar gibiyim. Sizleri daha fazla merakta bırakmadan hemen anlatayım.
Tongdaeng bir köpeğin ismi!
Bu köpeği diğer cinslerinden farklı kılan, cinlerinden çok daha fazla değer görmesinin nedeni ise Tayland’da kralı 9. Rama’nın köpeği olması.
Kral 9. Rama’nın sahibi olduğu ‘Tongdeang’ ile ilgili olarak hakkında alaycı bir gönderiyi beğenip, paylaşan 27 yaşındaki fabrika işçisi fabrika işçisi Thanakorn Siripaiboon hakkında 37 yıl hapis cezası isteniyor.
Evet, yanlış okumadınız.
Tayland Kralı 9. Rama’nın sahibi olduğu bir köpeğe alaycı bir gönderiyi beğenip, paylaşan işçi şimdi 37 yıl hapis cezası istemi ile karşı karşıya.
Bir köpek için olur mu? Demeyin sakın.
Eğer bu köpek Tayland kralına ait ise olur.
Neden?
Çünkü Tayland’da kraliyet ailesine üye herhangi birine hakaret etmek suç. Çünkü Kral’ın köpeği ‘Tongdeang’da  Tayland’da kral ailesine üye olarak kabul görmekte de ondan.
Bizde inanın böyle bir şey olsa yer yerinden oynar.
Adamın birisi kafasına göre emailler atıp, twitler yağdırıp gerçek ya da gerçek dışı her türlü ithamlarda rahatlıkla bulunabilirken, Tayland’da ise kraliyet ailesine üye olması hesabı ile bir köpeğe dahi izinsiz ‘hööşşştttt!’ diyebilmeyi yasaklamış.
Allah sonumuzu hayır eyleye. (AMİN) 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49