Türkiye, derin ve kompleks. Nisan ayı hiçte hoş gelmedi. Üzücü olaylar peş peşe geldi ve Berkin Elvan’ın ailesini dahi çileden çıkaran olaylar yaşandı. Seçim süreçleri zor geçer ülkemde Rabbim muhafaza etsin.
Toplumumuzun bütün bu sıkıntıları Allahın izni ile sağduyu ile atlatacağına inanıyorum ve şehit olan savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Başlıktaki 63 ün özel bir anlama geldiğini ifade etme adına Urfa’mızın kronikleşen yaralarını deşmeden edemeyeceğim.
Seçime kısa bir süre kala bu kritik seçim ( hangi seçimimiz kritik değil ki) hayırlı sonuçlarla tamamlanadursun bizim Urfa siyaseti ne olur merak içindeyim. 7 Nisan Salı günü açıklanacak adaylarımızın kimler olacağına dair onlarca şehir efsanesi dolaşıyor dillerde ama benim en çok merak ettiğim kişi Fakıbaba.
 Bugün bir Urfalı olarak şunu merak ediyorum Urfa’da hayale gelmeyecek katkılar sağlayan Fakıbaba belediyede olduğu gibi adaylıkta da göz ardı edilecek mi. Özellikle yerel seçimler sonrası gittikçe uyuşuklaşan Urfa imajımızı az da olsa canlandırmaya yarayacak mı merak ediyorum.
Suruca su geldi ama toplulaştırma ve sulama projeleri yıllar içinde bitecek gibi görünmüyor.
Birecik’e yakın zamanda gittiyseniz o Fırat’ın içindeki atıkların halini görmüşsünüzdür. Bu güzelim beldeye yakışıyor mu? Böylesine bir güzellik bu hali hiç hak etmiyor.
Eğitimde ( YGS – LYS – TEOG VS.) hep 75-81 bandından çıkamamış olma durumumuz bizim bazı konularda sorgulamalar yapmamız gerektiğini hatırlatmıyor mu bizlere. Karabük veya Tunceli kıskandırıyor bizleri.
Sanayide en yakınımızda Antep, 85.000 kişiyi istihdam ederken Urfa 12.000 civarı kişiyi istihdam ediyor maalesef. Sebepler mi? ……..
Belki de bir tek birlik sağlayabildiğimiz akaryakıt fiyatlarında rekabet makasının biraz aralanması hiç fena olmazdı sanırım.
Tam bir yılın ardından Urfa büyük değişiklikler yaşayamadı. Topçu meydanı, yapboza döndü, Kızılkoyun, alım satım, eski sanayi gibi büyük projeler bir hayli ağır…
Neyse içinizi fazla karartmayayım şükür, şirazesini kaybetmiş bir kültürümüz var. Bezgin ekiplerin soğuk halayları ve ucube çiğköftelerin temsil ettiği özünü kaybetmiş sıra gecelerimiz bizim tüm bu kötü karnelerimizi düzeltir herhalde. Bu kısır format tükendi bence. Bizi çiğköfteci, türkücü aşiretçilikle tanıtarak nemalanan medyadaki bu imajın benden başkalarını da rahatsız ettiğine eminim.
Yepyeni bir vizyon ha Urfa, olmaz mı?...
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49