URFA!
GAP’ın Başkenti.
Peygamberler şehri.
Tarih ve Kültür kenti.
Bugün şehir nüfusunun 800 bine, il geneli nüfusunun ise 2 milyona merdiven dayadığı bu kent ne yazık ki şehir içi araç trafiğini kaldıramayacak durumda.
Bugün Urfa’da hemen hemen her evin bir tane bile olsa kendisine özel aracı bulunmakta. Şehir içi yolarımızın durumu ortada. Otopark bu kentte ne yazık ki kanayan yara olmaya devam ediyor. Şehir belli bir bölgeye yıkılmış durumda adeta.
Urfa’nın üç merkez ilçesi var.
Bunlar;
Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçeleri.
Bu üç ilçede güne merhaba diyen 7’den 70’e herkesin iş, alış veriş, gezi, yeme ve içme gibi konularda soluğu aldıkları tek yer var.
Balıklıgöl, Akarbaşı, Haşimiye, Yıldız meydanı ve Köprübaşı.
Yollar araç trafiğini, kaldırımlar ise yayaları kaldıramaz oldu ne yazık ki!
Sabahın 06’da başlayan trafik gecenin bir vaktine kadar yoğun olarak devam etmekte. Özellikle 07.30 ile 08.30 arası ile öğlen saatleri ve de akşam okulların dağıldığı saatler ile mesai bitimi olan 17.00 arasında trafik daha da çekilmez bir hal almakta.
Urfa’nın artan ve kangren haline gelen şehir içi ulaşım ile otopark sorununu çözüme kavuşturmak tabi ki en başta Büyükşehir Belediyesi trafik işleri daire başkanlığının görevi olsa gerek.
Artan şehir içi trafik sorununa araç plakaları esas alınarak günlük tek ya da çift rakam uygulamasına mı geçilir? Her seçim arifesinde konuşulan ve gündeme gelen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen hafif raylı sistem mi başlatılır, otopark sorununa nasıl bir çözüm getirilir bilinmez ama bu gidişat Urfa için hiç de iyi olmamakta.
Ve tabi ki yaşanlına bu sorunun çözümü adına bizlerde bu kentte yaşayan ve sorunlarla boğuşanlar olarak üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz!
Nasıl mı?
En azından esnaf ve memur kardeşlerimiz kendi özel araçları ile işe ya da dükkânlarına gidip gelmek yerine işe ulaşımda toplu araçları tercih etmeleri ile başlanılabilinir.
Yanılıyor muyum?
Ne dersiniz? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49