Bugün günlerden mübarek Cuma. Öncelikle Cuma gününüzü tebrik ederim. Cenabı Allah bugünün rahmeti ve bereketinden bizleri mahrum etmesin. (amin)
Bugünün Cuma olması hesabı ile sizlerle Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) Hz. Ali’ye (r.a.) vermiş olduğu 5 nasihatı paylaşmak istiyorum. Bizlerinde ders alması dileği ile..
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Günlerden Bir gün Hz.Ali'ye r.a Şöyle Buyurmuş.
‘Ey Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!’
1-Kuran-ı kerim'in hepsini okumadan
2-4000 dirhem sadaka vermeden
3-Kabeyi ziyaret etmeden
4-Cennette yerinizi hazırlamadan
5-Küs olduğun biriyle barışmadan.
Hz ali r.a şaşırdı ve dedi ki;
‘Ey Allahın resulü bu nasıl olur?’ 
Efendimiz şöyle buyurdu:
1- (3 kere) İhlas süresi Kuran-ı kerim'in hepsine eşittir.
2-(4 kere) Fatiha süresi 4000 dirheme eşittir.
3- (10 kere) “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke lehü. Lehü’l-mülkü ve lehû’l-hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve alâ külli şey’in kadîr.” demende kabeyi ziyarete eşittir. (ANLAMI: ALLAH’tan başka ilah yoktur, birdir, ortağı yoktur. Mülk de O’nun, hamd da O’nun. Diriltir ve öldürür. Ve O her şeye kâdirdir.
4-(10 kere) "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm" demen cennette yerini hazırlamana vesiledir. (ANLAMI: Anlamı: Yüce ve azametli Allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur.)
5- (10 kere) "Estağfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh" demen dargın ve husumetli olduğun insanlarla barışmış derecesinde ecre vesiledir. (ANLAMI: Anlamı: Hay ve Kayyum sıfatıyla vasıflanmış olan ve kendisinden başka ilah hic bir ilah bulunmayan Yüce Rabbim´den günahlarımın affını ve beni bağışlamasını talep ederim. Bütün hata ve kusurlarımdan, günahlarımdan tövbe ederim.
Rahman ve Rahim olan Yüce Allah dualarınızı yüce katında kabul eylesin.) Amin.
   
Yeniden buluşmak dileği ile.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şəhriyar 11 ay önce

Kaynak varmi

banner24

banner49