Hayat yağmuru ile ıslanan, engin ovalarda daralan, kabahat sormaktan hayâ eden naif insanlar, yoklarda daralmasın, yetileri dağlanmasın diye kurulan köydür onuncu köy.
 
Sadece varlıkları ile hipotek edilen âlemlerde ışıkları körelten grupların avcı misali insan avladığı, iradelerin hiçe sayıldığı kimselerin babasından ötelere adım atmasının anlamsız sayıldığı köylerden kaçanların köyüdür onuncu köy.
 
Dünyalıklara secdeyi ilahi bir izan sayıp faizle zekâtı kolkola saranların anayurdundan, seküler birey, seküler cemaat otağlarından sürgün yiyenlerin yurdudur onuncu köy.
 
Ağaçların hayırlar açtığı, koşullardan bağımsız düşünce kabiliyetleri ile ezber bozumlarının tomurcuklandığı, tek başına fert olabilen fiziki yaşı ruh yaşından geri kalmamışların barındığı köy.
 
Mal biriktirme ihtirasları içerisinde yoklaşmayan, seçkinliği Rabbin ayetlerini sinesine nakşetmekte bulanların köyü.
 
Bu köy hem aynı yöne bakıp hem de yanındakileri de görebilenlerin, dinin yolunu açıp, cesur iradeler irad edebilenlerin köyüdür.
 
Her tür etnik ve mezhepsel etkileri ümmet bilincine aykırı olduğunu haykıranların, politik, akademik, bürokratik, ekonomik çıkarlar adına körleşmekten korkup omurgaları yerindeyken mevkilerini terk edebilenlerindir bu köy.
 
İçinde çevreçi-hayvansever örgütleri de barındıran, maddeyle değer bulmanın aksine maddeye varlıkları ile değer katanların, güç ve yetkisini faydalandırma mantalitesi ile elinde tutanların köyüdür bu köy.
 
İlk selamı verme heyecanını bıkmadan sürdürenlerin, kardeşlerinin kusurlarını gece gibi örtüp, zulmün her türlüsünü gün ışığı gibi görünür yapmaya çabalayanların köyüdür bu köy.
 
Biriktiren karınca masallarına inat dağıtmayı, ateşe karşı teni terk etmeyi göze alabilenlerin köyüdür bu köy.
 
Konfora nekes, riyaya nisyanda olanların köyüdür bu köy.
 
Makam ile okuyup ve ağlayıp ta miras ayetlerini, kız kardeşini bir kaşık suda boğası gelenlerin alınmadığı, aruzun taarruza dönüştüğü sürgünler köyünden bahsediyorum. Orası neresi. Bizde bilsek ve ara sıra firar etsek ya.
 
Dokuz köyde huzur içinde yaşayanlarız, unutmayalım ki rahmet kapıları onuncu köyü tercih edebilenlere aralanacaktır…
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49