Ekmek emek anlamlıdır. Emek bedeller ödettirir insanlara ödensin de. Bedeller lezzet doludur. Alın teri pis kokmaz hiçbir zaman. Emek için çekilen tüm sıkıntılar da onur yüklüdür.
 
Minibüste yanımda oturan belediye görevlisine sordum, ulaşım giderlerinizi belediye karşılıyor öyle değil mi? Maalesef o hak kadrolulara ait, ayrıca onlara yemek vb. bazı imkânlar da sunulmakta, maaşsa iki buçuk üç katı daha fazla. Mesaileri de çok güzel sabah bir imza mesai bitti. Eskiden bu tür şeyleri çok duymuştuk eğer hala devam ediyorsa çok acı bir durum.
 
Tabi bu durum tüm kurumlar için geçerlidir. Mesaisinin hakkını vermeden çalışan özel veya devlet görevlisi herkes bunun bedelini hem bu dünyada hem ahirette ödeyecektir. Çünkü emeksiz hak edilen gelir bizim olamaz.
 
Gelelim bu lezzete doyan ve ailesini doyuran değerli kahramanlara. Kimselerin çoğu zaman adını sanını bilmediği, yanından geçtiğinde bir merhabasını esirgediği adları bilinmeyen gizli kahramanlar. İşte bu kahramanlardır esnafı ile memuru ile çiftçisi ile toplumları ayakta tutan demir parçaları.
 
Üniversite hocasının birisi dördüncü sınıf öğrencilerine tek bir soru soracağını kopyanın da serbest olacağını söyleyince sınıf bayram eder ve gelir soru. “ Her gün üniversitenin koridorlarını silen temizlik görevlisi kadının ismi nedir” bir an heyecanlanan sınıf birbirine sormaya başlar kadının ismini ancak kimse bilmemektedir. Sınav biter ve herkes bu yüzden başarısız sayılır. O günden sonra da o kadının ismini tüm üniversite ezberlemiş olur. Her vakit böyle bir hoca nerden bulunacak? Emekte Emeği verende saygıyı hak eder.
 
Sabahın erken saatinde bir yanı sökük ölçesi kırık ayakkabıları ile taa bilmem hangi mesafeleri yürümüşte gelmiş aziz insanlar yolları ilmek ilmek ayıklar arındırır ya çöplerinden işte bu kahramanlara merhaba der ekmek parası.
 
Akşam karanlık basmaya yüz tuttuğunda geniş alanlar ıssızlık türküleri ıslıkladığında her bir gölgenin bir cisme benzetilebildiği her çıtırtının ürperti verdiği mekânları bekleyen vefakâr babalara merhaba der ekmek parası.
 
Kapının arasında sıkışmış ve kopma derecesini gelmiş minik kızın parmağını dikerken, acı çırpınışların kıvranışların verdiği zafiyetleri bir yana bırakıp titremeyen elleri ile dikiş işin selametle tamamlan sağlık görevlisine merhaba der ekmek parası.
 
Öğrencisi iki sesi birleştirir ya gözünde anlatılmaz bir kıvanç ve çırpınışla heyecanlanan öğretmene merhaba der ekmek parası.
 
Tüm bunların aksine sürünerek gittiği işini de iş arkadaşlarını da murdar eden üşengeç, söylengeç bezginler var ya işte onlar rızkının lezzetini yok eden hayırsızlardır. Ne merhaba der onlara ekmek parası nede bereket görür kazandıklarından.
 
Dedik ya emek saygıyı hak eder Rabbim bizleri ekmek parasını hak eden, emeği saygıdeğer kılan güzel insanlardan kılsın ki merhaba desin bize ekmek parası kıvanç ile.
 
 
  Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49