Ekonomik krizden olumsuz etkilenen güzellik sektöründe gelir gideri karşılamıyor
Ekonomik kriz, birçok sektörde olduğu gibi güzellik merkezlerini de olumsuz etkiledi. Ekonomik kriz ile birlikte insanların şuan sadece günlük giderlerini karşılayabildiğini söyleyen Kuaförler Odaları ve işletmecileri, bu durumun güzellik merkezlerinde ciddi oranda müşteri kaybına neden olduğunu aktardı, kullandıkları ürünlere yüzde 200 zam yapıldığını ve güzellik sektörünün zor durumda kaldığı belirtildi.
“GÜZELLİK SEKTÖRÜ ZARAR EDİYOR”
Kozmetik ürün fiyatlarının olağanüstü artış gösterdiğini söyleyen kuaför odaları ve işletmeciler, buna rağmen salonların müşterilere aynı oranda zam yansıtamadıklarını dile getirdi. Apaydın, ”Fiyatları tam olarak yansıtamasak bile müşteri sayımız azaldı. Kullandığımız ürünlere yüzde 200 zam yapıldı fakat biz fiyatlara ancak yüzde 50’sini yansıtabiliyoruz. Bu da bizim giderimizi karşılamıyor zarar ediyoruz. Kar marjımız azaldı. Kuaförler ve güzellik merkezlerinde de çok fazla kapanma oluyor. Ekonomik kriz sonrası yaşanan fiyat artışlarına karşı insanların kazancı da artmalıydı” diye belirtildi.
Kullandıkları ürünlere gelen yüzde 200 zam sonrası değerlendirmede bulunan güzellik merkezi işletmecileri, zarar etmemek adına ürünlerin ücretinin bir miktarının müşteriden karşılanması gerektiğini belirttiler.Bu nedenle fiyatlara zam yaptıklarını aktaran işletmeciler, ciddi oranda müşteri kaybı yaşadıklarını söylediler. Gelen zamlarla birlikte kazançlarının düştüğünü belirten işletmeciler, giderlerinin çok fazla olduğunu belirterek şimdilik sürümden kazanmaya çalıştıklarını ifade ettiler.
İşletme sahipleri ve odalar devletin üretim, imalat ve diğer sektörlerde yapılan teşviklere güzellik merkezlerinin de dahil edilmesini istiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49