2016 yılı Ekim ayında olası bir erken genel seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde AKP Genel Başkanı ve Başbakan ‘gündemimizde böyle bir şey yok!’ diyorsa da AKP’lilerin çalışmalarına baktığımızda sanki yarın seçim olacakmış gibi sahadalar.
Bugün ülke genelinde yüzde 50 dolayında halktan oy alan ve tek başına iktidar olan AKP sahada varım derken, buna karşın bana göre asıl çalışmaları gereken CHP, MHP ve HDP ise ne yazık ki saha yerine kapalı salonu da bırakın sadece odalarda çalışmaktalar.
Yazdıklarıma katılır ya da katılmazsınız.
Her görüşe saygı duyan birisi olarak, işte sizlere geride bıraktığımız son 10 gün içerisinde Urfa’da siyasi partilerde neler oldu, izninizle onu yazayım.
Geride kalan 10 gün içerisinde Urfa’da en çalışkan, en üretken, en verimli siyasi parti yine AKP oldu.
Başta Tarım Bakanı ve Urfa Milletvekili Faruk Çelik olmak üzere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve AKP Genel Başkan yardımcısı M. Ali Şahin Urfa’daydılar.
Sadece bunlar mı?
Hayır!
Geride kalan 10 gün içerisinde AKP Urfa teşkilatı da boş durmadı. İl başkanı Av Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında Urfa AKP teşkilatında o mahalle senin, bu mahalle bizim, şu sokak kimin demeden çarşı Pazar her yerde parti adına çalışmalarda bulundular. Konferanslar, eğitim seminerleri, koordinasyon buluşmaları ve daha neler neler?
Tek başına iktidar olan ve Urfa ili genelinde yüzde 60’ın üzerinde oy alan meclise 9 milletvekili gönderme başarısı gösteren AKP’de bunlar yaşanırken ne yazık ki, CHP, MHP ve HDP’de ise tın bile yok!
Halbuki bana göre Urfa’da en çok sahada olması gereken siyasi partiler CHP, MHP ve HDP olmalı.
Ama ne yazık ki bu üç partinin ne il, ne ilçe ne de yönetim kurulu üyelerine sağda solda rastlamak mümkün değil.
Bakın burada altını çizerek yazıyorum.
Eğer yarın olası bir baskın erken genel seçim olacak olur ise, TBMM’ne girecek parti sayısı sadece 2 olur.
Bunlardan birisi AKP, diğeri CHP olur.
MHP ve HDP ise yüzde 10’luk seçim barajı altında kalır. AKP tek başına hem de 400’ün bile çok üzerinde meclise girer. Benden söylemesi.
 
Yeniden buluşmak dileği ile..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49